EcoMoto 930×122

alegeri

Transport gratuit cu trenul pentru studenți

Transport gratuit cu trenul pentru studenți

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Se propune ca studenții să beneficieze de transport gratuit cu trenul în perioada alegerilor. Astfel, cei care vor să voteze la alegerile parlamentare și locale, acasă, unde au domiciliu, ar putea merge gratis cu trenurile CFR.

Propunerea legislativă a fost inițiată de USR, scopul fiind încurajarea participării active a tinerilor la vot.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Inițiativa legislativă propune ca studenții cu vârsta de până la 26 de ani înscriși în cadrul programelor de studii universitare de licență, să beneficieze de gratuitate la transport cu CFR cu o zi înainte de data alegerilor, în ziua alegerilor, precum și în ziua imediat următoare alegerilor pe rutele dintre localitatea de domiciliu sau de reședință, după caz, și localitatea unde studiază.

Gratuitatea se va acorda în baza prezentării actului de identitate, precum și a carnetului de student vizat.

O măsură similară a fost luată și în 2016 pentru alegerile paarlamentare.

Încurajarea participării active a tinerilor la procesul electoral reprezintă o bază importantă pentru o democrație solidă. Ne dorim creșterea prezenței la vot și a interesului tinerilor cu privire la procesul electoral.

Vocea tinerilor trebuie să se facă auzită și acest lucru nu trebuie să se întâmple doar în social-media. Tinerii trebuie să poată să își aleagă primarii și parlamentarii, iar limitarea acestui drept doar din cauza unor lipsuri materiale trebuie să dispară.

Statul trebuie să se asigure că toți cetățenii lui cu drept de vot își pot exercita cu adevărat acest drept fundamental. Tocmai de aceea, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe studenți să ajungă la urne.”, a declarat Diana Buzoianu, deputată USR, inițiator al proiectului.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: newsbv.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3