EcoMoto 930×122

interzise

Trotinetele electrice, interzise! Erau un real pericol în trafic

Trotinetele electrice, interzise! Erau un real pericol în trafic

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Sunt din ce în ce mai dese evenimentele rutiere în care sunt implicate trotinete electrice, în special cele ce aparțin firmelor de închiriere.

În Pitești, de pildă, în urmă cu câteva zile, un adolescent a fost rănit după ce, în timp ce mergea cu o trotinetă electrică, ar fi intrat într-un autoturism. Informații, pe larg, AICI.

Citiți și: TROTINETELE DIN PITEȘTI NU SUNT PENTRU ORICINE

Circulația cu astfel de vehicule este interzisă, de pildă, în centrul municipiului, printr-o hotărâre a Consiliului Local Pitești.

Chiar și-așa, sunt persoane care nu respectă regulile, fapt pentru care s-au dat de-a lungul timpul amenzi. Detalii, AICI.

Trotinetele electrice, interzise! Erau un real pericol în trafic

Alții, în Pitești, aruncă trotinetele pe unde apucă, inclusiv în Râul Argeș. Mulți sunt de părere că ar fi nevoie de sancțiuni mai drastice sau de limitări mai aspre.

În Constanța, de exemplu, autoritățile locale nu au mai acordat autorizații de funcționare firmelor care închiriază trotinete.

Potrivit publicației locale Info Sud Est, municipalitatea constănțeană a luat această decizie după ce, printre altele„ Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, conform Primăriei Constanța”.

Subiectul, pe larg, AICI.

Și în București s-a luat în calcul o astfel de decizie.

În Pitești încă nu se discută o astfel de măsură. Însă este clar că în anumite situații, pentru că nu sunt folosite cu responsabilitate, trotinetele fac mai mult rău decât bine.

În orașe mari din Europa, s-au luat decizii drastice cu privire la utilizarea trotinetelor. În Paris, mersul pe trotineta electrică, închiriată, nu va mai fi posibil din septembrie.

La Barcelona, în Spania, trotinetele au fost interzise la închiriere. La Oslo, capitala Norvegiei, trotinetele nu pot fi folosite pe timp de noapte.

În Portugalia, la Lisabona viteza acestor vehicule a fost limitată la 20 de km/oră. Subiectul, pe larg, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • rollerskater spune:

    Trotinetele nu au nicio vina ca sunt conduse de toti idiotii. Ce, autoturismele sunt vinovate ca au soferi bauti, drogati, fara permis sau chiar idioti? De vina este doar factorul uman, el este idiot si face ce-i trece prin vidul cranian. Inclusiv cei ce „produc” legi tampite.
    Daca trotinetele de inchiriat erau ale cuiva din conducere erau obligatorii in centru, parcuri, pe trotuar si carosabil.
    Sunt multe trotinete inchiriate implicate in accidente pentru ca ala care o inchiriaza este, de regula, un pusti teribilist, cel care da pe o trotineta peste 2000 lei nu-si permite sa si-o strice.
    Astept sa se instituie obligativitatea RCA pentru trotinete, biciclete si role, ca atata-i duce capul pe cate unii de sus!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90