930×122 CUMPANA 5

evaluare nationala

TUDOSOIU ŞI PRIMELE INFORMAŢII DESPRE EVALUAREA NAŢIONALĂ ÎN ARGEŞ

Astăzi s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale la Limba și literatura română. În Argeş, au fost prezenți 5132 de candidați, iar 319 nu s-au prezentat la examen. Dumitru Tudosoiu, Inspector Şcolar General, a anunţat că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.

Citiți și: Elevii de 10 ai Argeșului, premii de mii de lei

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie 2020 (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie 2020, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.
Primele rezultate (înaintea contestațiilor) vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Citiți și: Evaluarea Națională: Surprize uriașe! Acum a anunțat ministrul!

„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.”, a mai precizat Dumitru Tudosiu.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3