930×122 CAPRA 5

alertă

Ultima oră! RO-Alert pentru rachete!

Ultima oră! RO-Alert pentru rachete!

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea emiterii unor mesaje de urgență în cazul unor atacuri cu rachete rusești, conform evz.ro.

Astfel, la scurt timp, după ce forțele armate vor identifica o rachetă rusească, care are ca traiectorie limitele teritoriale ale României, va fi emis un mesaj de alert de tip RO-Alert.

Citiți și: Argeș. Femeie dată dispărută, informații de ultim moment

Militarii vor calcula traiectoria și zona unde această rachetă riscă să ajungă, după care, în timp record toți locuitorii dintr-un areal mai mare vor fi informați în timp util, mesajele fiind primite de către aceștia chiar pe telefoanele lor.

Doctorul Raed Arafat a mai declarat că sistemul Ro-Alert a fost calibrat pentru a informa într-un timp foarte scurt toată populația României, în situația în care aceasta este amenințată de o rachetă rusească.

Până în prezent, nu a existat vreo situație ca privind rachetele rusești trase din Marea Neagră care să treacă accidental pe teritoriul României.

Mai mult, România are activat scutul antirachetă care se află la Deveselu. Din această locație, unde se află mai multe baterii de rachete Patriot, orice potențială amenințare poate fi distrusă în aer, fără ca proiectilul să ajungă la țintă sau să o lovească.

Detalii, AICI – Românii vor primi RO-Alert dacă rachetele rusești devin o amenințare. Proiectul care îngrozește

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA