Donaris 930 x 122

protest

Ultima oră: Se anunţă un protest de amploare în Argeş, din cauza urşilor

Localnicii din comuna argeşeană Rucăr se pregătesc de protest, aceasta fiind ultima soluţie legală pentru a atrage atenţia cu privire la ce se întâmplă în comună: atacurile urşilor, în paralel cu lipsa oricărui sprijin din partea autorităţilor (DETALII – AICI).

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Culmea, Primăria a încheiat un contract cu Fundaţia Carpathia prin care aceasta se angaja să gestioneze problema urşilor de pe raza localităţii Rucăr, iar oamenii cotizează pentru ce? Ca să fie sfâşiaţi şi să le fie ucise animalele din gospodărie? Mai mult decât atât, după cum am aflat de la organizatorul protestului, un fost angajat al primăriei a luat în derâdere problema şi a spus „Ce protest, ce urşi, nu sunteţi sănătoşi la cap, eu nu am văzut niciun urs„.

Acestea au fost replicile în momentul în care Gheorghe Gabriela Felicia a mers la Primărie cu solicitarea (FOTO).

Citiți și: Atenție, șoferi! Trafic paralizat pe autostradă!

 

 

„Un om a fost recent spitalizat, iar veterinarii pot confirma zecile de animale ucise de sălbăticiuni. Asta se întâmplă şi nu sunt doar urşii, avem şi o adevărată <haită> în Primărie”, ne-a transmis femeia.

În continuare, Gabriela Gheorghe anunţă data şi ora protestului: „Am mers la primărie şi am depus cerere pentru organizarea unui miting. Acesta va avea loc duminică, 19 septembrie a.c., la ora 13. Ieşim în stradă fiindcă nu se mai poate. Este dreptul nostru garantat prin Constituţie.”

Gabriela spune că există soluţii pentru a scăpa de problemele cauzate de urşi.

„Nu ne dorim să-i împuşte. Se poate face o rezervaţie. Sunt peste 10.000 de hectare ale Fundaţiei Carpathia (FCC), în zonele Sătic, Valea Vladului ş.a.m.d. Se poate, doar că nu se vrea. Sunt cu totul alte interese aici, iar noi suferim”, ne-a mai transmis Gabriela Gheorghe.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • andreea galesanu spune:

    NIMIC nu se face în această privință de catre autoritati.
    Parinții mei merg cu teamă pe străzi şi sunt alarmați zi şi noapte de RO-Alert.
    Este al nu ştiu câtelea caz în care aceste animale, înfometate probabil, bagă spaima în oameni, distrug gospodării..
    Ce îi avertizează ISU?
    Să ia măsuri de protecție și să circule cu atenție.
    Serios? Mergi atent pe stradă şi te întâlnești cu un urs. Te oprești şi îi iei măsuri (lungime, lățime).
    Țară minune.. Legi de 2 bani..

    Nu este normal!

  • LutescuGeorgianDragos spune:

    Recent ,si mie la fel cum s a intamplat cu zeci de localnici mi au fost ucise un efectiv mare de animale, peste 10..iar altele mursecate..nu te incalzeste cu nmk faptul ca te despagubesc cu ceva,nici macar cu 50 la suta din valoarea lor..iar stresul ,nervii si chinul bietelor animale cine le plateste?!?..nu se mai poate asa ceva!..,e strigator la cer!..daca autoritatile nu vor face dreptate o sa ne facem singuri cu riscul de a incalca legea..ochi pt ochi si dinte pt dinte..nu acuzam pe nimeni fara dovezi dar cine sunt vinovati de aceasta situatie se stiu prea bine…va rugam sa ve iti in nr cat mai mare…va multumesc..Lutescu Georgian Dragos.

  • Dumitru spune:

    Ia blocați DN 73 undeva pe lunca, sa nu existe alternative, sa-i vedeți cum tremura cămașă pe autorități!
    Imediat caută rezolvare!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3