930×122 CAPRA 5

an școlar

Un an școlar mai lung începând cu septembrie 2022

Ministrul Educației a anunțat că, începând cu septembrie 2022 își dorește pentru elevi un an școlar mai lung.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Astfel, Sorin Cîmpeanu va propune în discuțiile cu profesorii, părinții și elevii ca anul școlar să înceapă mai repede și să se termine mai târziu.

Propunerea ministrului este ca anul școlar 2022-2023 să înceapă mai devreme de 11 septembrie și să se termine după 15 iunie.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

„ Am precizat deja că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. (…) Eu o să prezint argumente, o să prezint perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educație, o să prezint toate aceste argumente pentru a se constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Ministrul a mai precizat că, nu-și dorește să mai aducă modificări la structura anului școlar în curs.

Sorin Cîmpeanu a anunțat încă din martie 2021 că își dorește ca și România să aibă mai multe zile de școală.

Sursă foto principal: playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Albert spune:

    Domul ministru vrea școală ca afara si noi avem aceeași materie de 40 de ani, profesori care încasează spagi si nu mai zic de materii care nu le mai întâlnești niciodată in viata.Treziti-va la realitate, ca e România nu Germania sau Anglia

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90