noul an școlar

Surpriză pentru elevi. Viitorul an școlar ar putea fi mai lung

Viitorul an școlar ar putea fi mai lung. În timp ce părinții și profesorii se plâng de o programă prea încărcată, Ministrul Educației declară că anul școlar ar putea să aibă o durată mai lungă. Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Europa FM că anul școlar viitor ar putea începe mai devreme. Față de alte state din Uniunea Europeană, România are cel mai scurt an școlar.

Citiți și: Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță

Sorin Cîmpeanu: „România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri pentru ocuparea funcției de directori de școli, pentru că este important.”

Referitor la actuala programa școlară, ministrul consideră că este nevoie de o aerisire și că principala problemă este faptul că fiecare profesor își consideră materia cea mai importantă și nu vrea să renunțe la nicio parte din ea. Pentru reglementarea acestei probleme este nevoie de o înțelegere între elevi și profesori.

Citiți și: Oraşul Mioveni, pregătit pentru şcoală

(Foto:descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441