NOR CURIER 930X122

sorin cîmpeanu

Uniforme obligatorii pentru elevii români

Uniforme obligatorii pentru elevii români

Citiți și: Oamenii de dincolo de uniformă

Uniforma ar putea fi din nou introdusă în școlile din România, elevii ar putea fi obligați să o poarte.

Ministrul Educației spune într-un interviu acordat pentru Antena 3 că este adeptul revenirii la uniforme în școli.

Citiți și: Directorii care fac asta vor fi cercetați disciplinar!

Sorin Cîmpeanu a declarat că vestimentația ar trebui să fie diferită la fiecare unitate de învățământ pentru că fiecare este diferită și oferă altceva una față de alta.

Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri.

Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Sorin Câmpeanu pentru sursa citată mai sus.

Foto: kanald.ro

555×222 grota rece

Comentarii

33 de comentarii

  • Cri spune:

    Si cine le plateste? S. a scumpit viata, cine mai plateste pt niste carpe?

  • Petre spune:

    Mai bine aveti grija de profesorii din invatamant. Da-le dracu de uniforme ca nu au nicio importanta! Imaginati-va ce societate am avea daca profesorii, formatorii de generatii, ar fi niste cretini, daca copiii nostrii ar fi pe mana unor imbecili. Am avea exact societatea de acum.

  • Goaga Nicoleta spune:

    Este buna ,dar foarte scumpă.Utila ,dar pentru clasele terminale după doi ani de pandemie nu mai este cazul.Un părinte să scoată din buzunar 450-500 Ron pentru un an Nu se merita.

  • Ioana spune:

    Timpurile sau schimbat așa da a fost anainte de 2000 dar acum nu mai e cazul.nu e corect că părintele sa de-a o sumă a semnat pt o uniformă.asta ar trebui să facă ministerul anvatamantului an colaborare cu președintele țării să ceară bani europeni și să asigure uniforme rechizite și alte antrebuintati tuturor copiilor din antrenată Românie indiferent că sunt bogați sau mai puțin bogați asta ar trebui sa ai preocupe nu concediu și vacanțe pe iahturi luxoase tari exotice și plaje de fițe că sa nu mai zicem de proprietăți vile mașini și conturi an bănci.dar știți c e asta e români un stat care nu te ajuta de loc.si sunt convinsă că majoritatea care vor citi acest coment va fi total de acord cu mine.

  • Gabriel spune:

    Un lucru e clar:nu ai purtat uniformă școlară.Nu cred că ai fost la școală.

  • Bianca spune:

    Înainte sa faci copii, te gândești daca ai sau nu bani, nu-i torni cu nemiluita sa-ti dea statul si tovarășul presedinte! Si da, totul e scump si mega scump, dar de-o uniforma, tre’ sa scoatem din buzunar! Mai ales in condițiile in care pe termen lung costul unei uniforme este mai mic decat costul hainelor zilnice! Ca de mici, bere si țigări avem!

  • Gabriel spune:

    In mare parte ai dreptate dar răul cel mai mare s-au produs;avem o generație de părinți cretini care nu sunt capabili de nimic darămite să ajute macar la educația progeniturilor.Ajutati de niște miniștrii tâmpiți sau de directori de școală la fel de tâmpiți vor să impună profesorilor cum sa evalueze nulitățile.

  • Ana spune:

    Da! Sa fie uniforme! Nu inteleg de ce se tot plang unii parinti , pt ca le cumpara? Pai oricum cumpara haine copiilor pe parcursul anului in valoare de mai mult decat costa o biata uniforma care ar aduce mai multe beneficii de la psihicul unor copii ( care se simt “prost” ca nu au “acele haine” cu carere vin altii ..) la etcă,la frumusetea si mandria acelei scoli.. Sunt intru totul PENTRU uniforma!! Toti copiii sunt si trebuie vazuti la fel la scoala! Uniforma aduce beneficii pe toate planurile, inclusiv echilibru intre copii.

  • Alina spune:

    Sunt total de acord cu purtarea uniformei cea mai buna decizie luata toti copii vor fi inbracati la fel nu se va mai face diferente ca unu are altu poate nare

  • Maria spune:

    După mine aceste „uniforme” nu ar trebuii să fie obligatorii
    De ce ?
    1. Sunt scumpe
    2. Nu totii ar trebuii sa fim niste roboții
    și sa ne imbracam la fel nu mai e pe vremea lui Ceaușescu
    3. Nici dracu nu cred ca le ar putea
    Reveniți-vă trebuie sa schimbam sistemul de Educatie,nu vestimentatia lasa ți elevi sa poarte ce vor ei….

  • Otilia Bercaru spune:

    O porcarie! Se revine, incet, incet, la comunism. As vrea sa mai fiu in sc.generala sau in liceu, pentru o singura chestie: să pun pe foc, respectiva uniformă dacă mi-ar fi dată spre a o purta.

  • Alexe Maria Magdalena spune:

    Sunt de acord cu uniforma școlară și noi am avut,este elev trebuie sa fie cu uniforma nu cum sunt alții cu fițe care mai de care.Haine tot cumpărăm pentru ei.

  • Diana spune:

    Și cu ce ajuta uniforma? Învata copilul mai bine? Se duce cu drag la școală? Doarme mai bine la noapte?

  • Turc Alin spune:

    ….wow….ne filozofează….dar faleză grav…. care scrie la începutul cuvântului cu î din a…..în schimb….BIANCA ne spune ceva cât se poate de CORECT !

  • Ioana spune:

    Nu sunt de acord!Dacă vreți sa schimbați ceva ,mai bine aveți grija de profesorii din învățământ care sunt niște cretini(unii).

  • Vasile ioana spune:

    Ce uniforme ,astea din plastic! Aici sunt interese mari ,firme care sa faca uniformelor. De ce?Vi se pare ca copii nostri vor invata mai bine daca poarta uniforma sau nu ?In comunism le purtam obligatoriu acum in dictatura sa le poarte copii din nou .NU SUNT DE ACORD !!!! Numai aberati altele sunt preocupările noastre,nu uniforma .Si asa ati facut învățămîntul praf ce vizați noaptea,puneti in aplicare ziua ,va jucați cu bieti copii ,săraci nici nu mai stiu pe ce lume sunt, vacante aiurea ,module ,profesorii depășiți,nervoși nu se mai poate discuta cu ei ,într-un cuvînt haos total .Vai de țărișoară noastră,condusă oamenii incompetenți.

  • Dana spune:

    Ce uniforme ,astea din plastic! Aici sunt interese mari ,firme care sa faca uniformelor. De ce?Vi se pare ca copii nostri vor invata mai bine daca poarta uniforma sau nu ?In comunism le purtam obligatoriu acum in dictatura sa le poarte copii din nou .NU SUNT DE ACORD !!!! Numai aberati altele sunt preocupările noastre,nu uniforma .Si asa ati facut învățămîntul praf ce vizați noaptea,puneti in aplicare ziua ,va jucați cu bieti copii ,săraci nici nu mai stiu pe ce lume sunt, vacante aiurea ,module ,profesorii depășiți,nervoși nu se mai poate discuta cu ei ,într-un cuvînt haos total .Vai de țărișoară noastră,condusă oamenii incompetenți.

  • Ema spune:

    NU SUNT DE ACORD CU UNIFORMA! E O MARE TAMPENIE, care ascunde interese financiare grosolane! Copilul invata, daca invata, si fara uniforma! Sunt atatea probleme in invatamant.. . Ce?! Le am rezolvat?! Si acum ne gandim la unifirma?! Pe bune?! NICI O UNIFORMA! DACA VREA, SA LE PLATEASCA MINISTERUL INTEGRAL.

  • Iancu spune:

    Sint de acord să se poarte uniforma.In acest mod poate vor realiza că trebuie să învețe și nu se duc la distracție să fumeze și altele…

  • Gabriela spune:

    Sunt foarte incomode și pe lângă asta vara mori de cald in ele și iarna îngheți de frig.

  • Sunt foarte de acord cu uniforma dar nu pe bani părinților s plătim uniforma la noi la Dej avem uniforma sa nu mai schimba legea de învățământ sa lase pentru copii cu dizabilități și scoala speciale și sa se facă și la Dej Gradinita speciala și sa nu o scoată legea cu scoala profesionale nu sunt de acord sa lase asa cum sunt sa nu schimba nimic legea toți copiii au nevoie de o meserie nu toți copiii nu au posibilitatea sa învețe sa aibă note mari sa lase scoala profesionale asa cum sunt nlf-nu Ministru Sorin Câmpeanu nu schimbați nimic și mai am o întrebare de ce nu au toată lumea drepturi la rechizite scoala gratuite numai cei care au venituri mici și pentru cei care au venituri mai mari mai ales va un copil cu dizabilități sunt cheltuieli foarte mari

  • Dima spune:

    Super era și timpul sa se bage obligatoriu asa se vede care este elev

  • Gina spune:

    In tarile civilizate elevii poarta uniforma ,ar disparea si fițele fițoşilor de bani gata,iar pretentia ca sint scumpe e aiurea….ia sa ne gindim citi bani dam pe mofturi ca toti avem ,si stim ce includ aceste mofturi ! Mi ar fii drag macar prin unifirma asta sa vad ca scoala e o institutie cu valoare !

  • Ucin spune:

    Lasa-ti dracului uniformele,că viața este scumpa și nu sunt bani!

  • Ariana spune:

    După mine, cred ca uniformele nu ar trebui să fie obligatorii, dar nici să se îmbrace copii în nu stiu ce haine neadecvate vârstei lor.

  • Deea spune:

    Lumea a inebunit la cap la Bacău o uniformă din tăiat costa 1500 de lei e grav ce se întâmplă în România în condițiile în care avem salarii de 1600 lei pe lună

  • Florentina spune:

    Da așa trebuie ….nu tot felul de fuste scurte …colanți băgați ,,în fund,,este școală nu discotecă..iar în privința bugetului când le cumpărați tot felul de blugi rupți sau mai știu ce nu costa?…Daaaaa sunt ptr uniforme în școli

  • Dana spune:

    Eu NU sunt deloc de acord cu uniforma şcolară obligatorie! Fiind elevă la liceu, îmi aduc aminte cu groază de perioada şcoalii gimnaziale în care noi, elevii, eram obligați să purtăm cămaşă cu cravată. Un chin, asta a fost! Eu personal transpiram extrem de tare vara şi iarna nu mai puteam de frig. Profesorii nu înțelegeau niciodată, spuneau doar că ne plângem degeaba. Nu voi susține niciodată uniforma şcolară obligatorie! Pe lângă asta, este şi foarte scumpă. Cum îşi pot permite părinții mei care au un salariu lunar de 2000 lei dar din care trebuie să plătească ratele la bănci, să mai facă ceva prin casă, mâncare, maşină şi multe altele să arunce 1000 de lei pe o uniformă care bineînțeles că îmi va fi mică anul viitor şi va trebui să cumpărăm alta? Cei care vorbesc prin comentarii lucruri de care sună aşa „Înainte să faci copii, te gândeşti dacă îi poți creşte…”, poate au prea mulți bani şi nu au ce face cu ei. Cine te pune să îi iei haine în fiecare lună copilului tău? Şi chiar dacă îi cumperi, el le poartă doar la şcoală? Dar când ieşiți în oraş cu ce se îmbracă? Cu prosopul? Aveți o vârstă dar parcă nu gândiți. Înainte de a vă gândi că voi vă permiteți, aduceți-vă aminte şi de ceilalți. Nu toți putem! Mai sunt atâtea de spus dar le las pe altă dată. Eu continui să sper la neaprobarea acestei legi.

  • Liza spune:

    E bine să fie elevii îmbrăcați în uniforme! Dar ,de ce acum își dorește domnul ministru acest lucru? Doi ani au învățat în pijamale în vârful patului,acum să ne rugăm să fie liniște și pace să poată să meargă elevii la școală îmbracati decent,numai căuta uniforme domnule ministru.După ce ne-au obligat să purtăm mască, că na trebuia să-și vândă cineva marfa și să facă o groază de bani, acuma ne-ar obliga să purtăm uniforme, că și – a deschis careva din familia celor de”sus” ,un atelier și trebuie să facă niște bănuți. Atâta timp cât elevul merge la școală ,să ne rugăm să învețe și să facă ceva, măcar ei pentru țara aceasta, că voi aceștea de acuma,numai prostii aveți în cap.

  • Mara spune:

    De ce nu vorbește nimeni despre:
    1. Cât de nedrept este că fetele vor fi obligate să poarte fustă? Ar trebui să poată purta și ele blugi, atâta timp cât nu sunt mult prea scurți sau rupți!
    2. Faptul că dacă elevilor nu le plăcea școala înainte, o uniformă nu are cum să le schimbe părerea, iar celorlalți le plăcea deja, deci totul rămâne la fel?
    3. Absurditatea de a cumpăra cel puțin 2 bucăți de poliester în condițiile în care e destul de clar că numai în primele luni de școală se vor purta, iar după aceea profesorii nu vor mai băga în seamă copiii care nu respectă regula uniformei?
    4. Jumătate din comentariile pro uniformă, care sunt scrise de părinți analfabeți? Sau mai nou părerile despre școală ale oamenilor care par să nu fi frecventat zona respectivă decât în clasele primare contează?

    Dacă ești ministrul educației, e mai bine să nu faci nimic decât să vrei să fii implicat și să faci decizii proaste că nu poți mai mult de atât! (Sunt sigură că în legătură cu modulele suntem cu toții de acord că mai bine nu existau…)

  • Irina spune:

    Ar fi mai bine să poarte uniforma până dați banii pe haine de firmă și alți merg cu ce au mai săraci mai bine cumpărăm uniforme și toți copiii ar fii la fel în ziua de azi nu mai faci deosebire între un elev și unul fără școală să nu zic alfel și profesorii să aibă o îmbrăcăminte adecvată .

  • Ionela spune:

    Sunt perfect de acord cu uniforma şcolară. Cu ce ajută la invatat? Simplu, in loc sa stea in pauze sa se laude cu ce fel de haine de firmă i-au imbracat mami si tati sau sa Faca baza de copii care nu au posibilitãti, ar avea timp sa parcurga lectia proaspat invatata. Sunt scumpe?? Nu cred ca sunt mai scumpe decat o pereche de adidasi de firma sau un telefon nou, uniforma de am purtat-o eu la scoala este si acum 38 lei…problema voastra nu este uniforma, este faptul ca puiul vostru pe care vreti sa il răsfăţaţi va purta aceleasi haine ca si ceilalţi copii, nu va mai fi unic . Si ce e rău cu vremea lui Ceauşescu? Eu nu am prins-o dar parea mult mai bine ca acum ..

  • Feraru Angela spune:

    Lăsați copii în pace și fără uniforme și regulii am ajuns sa fim noi și copii mai rău ca la pușcărie cu voi banii ne dați voi de haine eu îmi voi îmbracă copii cum pot și cu ce am mâine poimâine ne veți obliga sa le punem ciorba în genții, sau mai rău să numai manance de loc cât au ore

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3