New Profesional Consult 930 x 122

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, despre mediile elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că 60% dintre elevii de gimnaziu și liceu, din România, au obținut medii peste 8,50, în primul semestru școlar.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Reamintim că, acesta era pragul pe care elevii trebuiau să-l atingă pentru bursa de merit, valabil până în ianuarie 2022.

Pe data de 4 ianuarie 2022, pragul pentru bursele de merit a fost modificat de către Sorin Cîmpeanu, de la 8,50, cât era din 2011 încoace, la 9,50. Subiectul pe larg, AICI: Sute de mii de elevi rămân fără burse de merit după ce s-a modificat media de acordare.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Motivul acestor schimbări a fost acela că evaluarea în perioada școlii online a fost denaturată, potrivit spuselor ministrului.

„(…) în anul școlar 2020 – 2021, în care 53% dintre elevi au avut media peste 8.50. Păi dacă asta ar fi imaginea reală a învățământului românesc, înseamnă că n-am mai avea nicio problemă. Mai mult decât atât, în anul școlar curent, la finele semestrului întâi, nu 53%, ci 60% dintre elevi au înregistrat medii pe primul semestru mai mari de 8.50”, a spus Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Primul semestru al anului școlar 2021-2022 s-a desfășurat cu prezență fizică, în majoritatea școlilor, perioadele de școală online fiind scurte și punctuale, în clasele/școlile în care cursurile cu prezență fizică s-au suspendat din cauza cazurilor de COVID-19.

Astfel, în această perioadă mediile nu s-au mai putut încheia pe baza a doar două note, ci a numărului de note prevăzut ca într-un an școlar normal.

Totodată, susținerea tezelor a fost reluată, după doi ani de pauză. Numărul acestora a fost redus însă la liceu și la clasa a VIII-a cu o teză.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90