930×122 POSADA 5

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, despre mediile elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că 60% dintre elevii de gimnaziu și liceu, din România, au obținut medii peste 8,50, în primul semestru școlar.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Reamintim că, acesta era pragul pe care elevii trebuiau să-l atingă pentru bursa de merit, valabil până în ianuarie 2022.

Pe data de 4 ianuarie 2022, pragul pentru bursele de merit a fost modificat de către Sorin Cîmpeanu, de la 8,50, cât era din 2011 încoace, la 9,50. Subiectul pe larg, AICI: Sute de mii de elevi rămân fără burse de merit după ce s-a modificat media de acordare.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Motivul acestor schimbări a fost acela că evaluarea în perioada școlii online a fost denaturată, potrivit spuselor ministrului.

„(…) în anul școlar 2020 – 2021, în care 53% dintre elevi au avut media peste 8.50. Păi dacă asta ar fi imaginea reală a învățământului românesc, înseamnă că n-am mai avea nicio problemă. Mai mult decât atât, în anul școlar curent, la finele semestrului întâi, nu 53%, ci 60% dintre elevi au înregistrat medii pe primul semestru mai mari de 8.50”, a spus Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Primul semestru al anului școlar 2021-2022 s-a desfășurat cu prezență fizică, în majoritatea școlilor, perioadele de școală online fiind scurte și punctuale, în clasele/școlile în care cursurile cu prezență fizică s-au suspendat din cauza cazurilor de COVID-19.

Astfel, în această perioadă mediile nu s-au mai putut încheia pe baza a doar două note, ci a numărului de note prevăzut ca într-un an școlar normal.

Totodată, susținerea tezelor a fost reluată, după doi ani de pauză. Numărul acestora a fost redus însă la liceu și la clasa a VIII-a cu o teză.

Foto descriptiv

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90