930×122 CAPRA 5

sorin cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu: Care sunt școlile care vor intra în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, 10 ianuarie, că unitățile de învățământ în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în regim online.

Citiți și: Uniforme obligatorii pentru elevii români

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online.

Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, subliniind faptul că este vorba şi despre grădiniţe.

Citiți și: Ministrul Educației, despre olimpiada de la Pitești: ”Nu se confirmă reclamațiile”

Având în vedere că regulile cu privire la durata carantinării au fost schimbate, ministrul a mai afirmat, de asemenea, faptul că este nevoie şi de o actualizare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Digi24

555×222  MAIA

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90