NOR CURIER 930X122

sorin cîmpeanu

Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță

Toate școlile, grădinițele și liceele se vor închide începând de luni, 25 octombrie, iar elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni. Anunțul a fost făcut, aseară, de președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe avute la Palatul Cotroceni. Detalii, AICI: Breaking news! Ce restricții s-au impus!

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Tot miercuri seara, Sorin Cîmpeanu, Ministrul interimar al Educaţiei a anunțat că modul în care vor fi recuperate aceste două săptămâni va fi decis atunci când elevii se vor întoarce la școală. Conform spuselor acestuia, există mai multe variante în care orele pot fi recuperate, însă reprezentanții Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii și profesorii.

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Ministrul a mai precizat, de asemenea, faptul că afterschool-urile cu regim privat pot funcționa, deoarece nu sunt reglementate de Ministerul Educației. Acestea trebuie însă să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Conform structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, doar elevii din învățământul primar și copiii din grădinițe ar fi intrat în vacanță.

Foto descriptiv: Ora de Sibiu

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3