Donaris 930 x 122

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației recunoaște că unele materii sunt nefolositoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Digi24 despre dificultățile cu care se confruntă sistemul de Educație din România.

Citiți și: Ministrul Educației, despre olimpiada de la Pitești: ”Nu se confirmă reclamațiile”

Acesta confirmă că evaluările nu prezintă situația reală din sistem, deoarece, de cele mai multe ori, notele nu se dau merit.

„Evaluările şi-au pierdut foarte mult din relevanţă. Dacă anul trecut, 53 la sută dintre elevi aveau peste media 8,50, am cules date la finalul primului semestru şi nu mai sunt 53 la sută elevi de top, după note, peste 8,50, sunt 60 la sută. În ritmul ăsta unde o să ajungem?

Citiți și: Vestea momentului: Revine învățământul online!

Dacă se păstrează acest trend, înseamnă că într-unul sau doi ani, o să avem sută la sută elevi cu note maxime şi atât”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea ministrul mai declară faptul că programele școlare sunt foarte încărcate, iar unele materii sunt nefolositoare pentru elevi.

„Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier.

Schimbarea se cheamă planuri cadru noi, începând cu anul 2023, pentru liceu, ocazie cu care vor trebui revizuite şi planurile cadru pentru gimnaziu, care au avut şansa să demonstreze într-un ciclu ce progres au reuşit să genereze.

Şi din păcate nu au reuşit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a mai declarat Cîmpeanu.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90