New Profesional Consult 930 x 122

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, anunțul momentului pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii care termină clasa a VIII-a vor da examen de admitere la liceu înainte de a susține Evaluarea Națională, a anunțat marți ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, notează Digi24.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Colegiile Naționale vor avea dreptul să organizeze un examen de admitere înainte de susținerea Evaluării Naționale.

Examenul de admitere la Colegiile Naționale se va organiza pentru maximum 90% din numărul de locuri, iar locurile rămase neocupate vor intra în procedura de repartiție computerizată, în urma susținerii Evaluării Naționale, potrivit noii Legi a Educației.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

În ceea ce privește celelalte licee, admiterea va fi computerizată în baza mediei de la Evaluarea Națională, a anunțat ministrul Cîmpeanu.

Schimbări sunt și în cazul liceelor vocaționale, acolo unde vor fi probe de aptitudini.

De asemenea, o nouă și importantă schimbare este și aceea că se va renunța la media anilor de studiu pentru calcularea mediei finale pentru admiterea la liceu.

„Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de susținere a examenului de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale.

Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire.

Acest proces de admitere în liceu se va face înainte de a fi demarată evaluarea națională. Încă de la intrarea în vigoare a legii, pentru elevii de clasa a VIII-a este important de știut că se introduce renunțarea la media din gimnaziu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Foto descriptiv

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3