930×122 CAPRA 5

directori școli

Directorii de școli trebuie să forțeze profesorii să se vaccineze, altfel, pleacă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică seară, pentru postul de televiziune Digi 24 că, la școlile cu rate mici de vaccinare în rândul profesorilor se vor lua măsuri, directorii acestor unități de învățământ riscând să fie schimbați din funcție.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Măsuri s-ar putea lua și în cazul inspectorilor școlari județeni.

Aceste schimbări vor face parte din subiectele care vor fi discutate astăzi, la videoconferința cu inspectorii școlari generali.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Sorin Cîmpeanu a declarat, de asemenea, că în cazul școlilor cu rate mici de imunizare ar fi existat, din partea directorilor, îndemnuri împotriva vaccinării.

Vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor școli și poate chiar și la nivel de inspectorat școlar județean. Schimbarea (n.r. întrebat ce fel de măsuri se vor lua). Înseamnă că nu a reușit.

 Atunci când ai o rata de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea.

Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori. Avem aceste informații. Am luat măsuri și vom lua măsuri din ce în ce mai drastice.”, au fost declarațiile lui Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro

De asemenea, ministrul a mai afirmat că, deșii există și câteva excepții, la nivel general, „școlile sunt un exemplu, din această perspectivă a vaccinării”.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3