New Profesional Consult 930 x 122

clubul copiilor

Vor fi palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare desființate?

Vor fi palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare desființate?

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Începând cu anul 2025, Ministerul Educației va putea să inițieze legislația specifică ca Palatul Național al Copiilor, palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive să se organizeze și să funcționeze ca instituţii publice în subordinea Consiliului General al municipiului Bucureşti/consiliilor locale, cu personalitate juridică.

Deci palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare nu se desființează, acestea vor fi doar transferate din administrația Ministerului Educației în administrarea primăriilor. Este vorba așadar de o descentralizare, nu de o desființare.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Personalul didactic de predare titular existent îşi păstrează dreptul, pentru o perioadă de 10 ani de la momentul transferului, să participe la etape de mobilitate a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în vederea ocupării de posturi didactice/catedre vacante în unităţi de învăţământ preuniversitar, potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației.

„Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Palatul Naţional al Copiilor, palatele copiilor şi cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare vor fi trecute din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială își desfășoară activitatea, prin hotărâre a Guvernului, sub condiția păstrării destinației inițiale, pentru o perioadă de minimum 10 ani de la momentul transferului și a schimbării regimului juridic al domeniului public”, transmite Ministerul Educație, într-un comunicat de presă.

În termen de doi ani de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Educației va iniția actele normative pentru reglementarea transferului de competențe și de patrimoniu.

Reamintim că, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a discutat despre această schimbare încă din luna mai, într-un interviu pentru DCNews. Detalii, aici – Ce se întâmplă cu palatele copiilor și cluburile școlare

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90