930×122 CAPRA 5

cluburi școlare

Ce se va întâmpla cu palatele copiilor și cluburile școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu acordat DCNews, că vrea să transfere cluburile sportive școlare și palatele Copiilor din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Motivul care a stat în spatele acestei decizii a fost faptul că aceste entități nu pot fi gestionate peste tot eficient de către Minister.

Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră, chiar în premieră la DC News. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale.”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru DCNews.

Citiți și: Avertisment pentru toți profesorii

Condiția impusă autorităților locale este să păstreze obiectul de activitate a acestor entități cel puțin 10 ani.

Având în vedere anumite interese de altă natură decât cea educațională, imperativ, prin lege, nu se va putea schimba destinația vreme de 10 ani. Cel puțin 10 ani, aceste cluburi sportive școlare vor trebui să își păstreze obiectul de activitate. Eu aș pune mai mult de 10 ani, dar legislația din România, din câte am înțeles, nu ne permite să impunem.”, a mai precizat ministrul pentru sursa mai sus menționată.

Sursă: DCNews

Sursă foto principal: Facebook Palatul Copiilor din Pitesti

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90