New Profesional Consult 930 x 122

greva

Zilele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate!

Zilele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate!

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat în urmă cu puțin timp că în prezent se lucrează la organizarea unui program de recuperare, în așa fel încât cadrele didactice și personalul care revin în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze zilele în care au fost în grevă și nu au lucrat.

Anunțul a fost făcut astăzi, la începutul ședinței de guvern.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Pe lângă măsurile concrete luate deja prin intermediul celor două ordonanțe de urgență din ultimele săptămâni, precum și prin declarația cu anexă memorandumul de astăzi, noi am continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și, așa cum s-a văzut și în comunicatul federațiilor sindicale, sunt o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din învățământ.

De asemenea, noi, încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care, la rândul lor, organizează întâlniri cu directorii școlilor, pentru a organiza un program de recuperare, în așa fel încât cadrele didactice și personalul care revin în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest.”, a transmis Ligia Deca.

Schimbări privind încheierea mediilor

Totodată, Ministerul Educației a publicat un proiect de modificare a ROFUIP ( Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar) prin care mediile elevilor ar putea fi încheiate cu mai puține note.

Astfel, se reduce riscul ca perioada de încheiere a situației școlare să fie prelungită.

Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera, până la finele anului școlar, și noi avem toată disponibilitatea în a găsi cele mai bune soluții.

Oricum, la nivelul unităților de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea, pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să susținem examenele naționale.

Mai mult decât atât, am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare, și anume, am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice – subliniez – cu mai puține note, deci, să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor.”, a mai declarat ministrul Educației.

Reamintim că aceasta este a treia săptămână de când s-a declanșat greva generală în școli. Protestul de muncă a început pe 22 mai.

Joi, 8 iunie, este a unsprezecea zi de grevă generală, dat fiind că zilele de 1-2 iunie și 5 iunie au fost zile libere legale în sectorul public.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Clevetici spune:

    Potrivit legii, grevistii nu primesc salariu pentru zilele nelucrate pe motiv de greva, iar aici e vorba de circa 1 luna nelucrata.
    S-a gasit aceasta solutie cu „recuperarea” orelor pierdute pentru ca profesorii sa isi primeasca salariile intregi pe timpul grevei si sa jure pe rosu ca vor recupera materia nepredata.

    Cand se mai poate recupera materia de clasa a VIII-a, daca se termina anul scolar, vine evaluarea nationala si din toamna elevii de a VIII-a ajung la liceu?

  • Absolut spune:

    Recuperate când? Sâmbăta duminica , atunci când cei mici au alte activități! Rușine sa le fie

  • Mihai spune:

    Profesorii NU sunt in greva pentru serbări, pentru banchet de sfârșit de an de 2-3 zile la munte la care își iau toată familia( excursie plătită de părinți)
    Profesorii sunt in greva doar la clasele din anii terminali
    Dar au dublat numărul de ședințe de meditații. Unii și tarifele
    Rușine sau respect?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90