EcoMoto 930×122

copii

Ministrul Educației, despre prezența părinților alături de copii în prima zi de școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis oficial că părinții vor avea acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

În spațiul public ar fi apărut mai multe fake news-uri potrivit cărora Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă. Sorin Cîmpeanu a ținut să vină cu lămuriri în acest sens, astfel că, a transmis pe contul personal de Facebook mesaje referitoare la acest subiect.

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar!

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spatii deschise.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru cooperarea în interesul școlii românești, al fiecărui elev și fiecărui cadru didactic!”, a transmis Ministrul Educației într-un mesaj.

Într-un alt mesaj Sorin Cîmpeanu scrie despre importanța acestui eveniment în comunitate:

Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România.

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90