EcoMoto 930×122

bacalaureat

Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că se vor aduce modificări la examenul de Bacalaureat, cu scopul de a-l face ”mai relevant”.

Aceste modificări vin în urma solicitării Asociației Elevilor din Constanța de a desființa examenul de Bacalaureat. Subiectul pe larg, AICI: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Citiți și: Măsuri noi la BAC după fraudele din acest an

Ministrul Educației consideră că este necesară o certificare a competențelor dobândite de elevi, pentru a reflecta mai bine pregătirea lor și pentru a le oferi mai multe oportunități în viitor.

Examenul de Bacalaureat se schimbă radical! – Declarațiile ministrului Educației, Ligia Deca

„Cred că fiecare ciclu educaţional – mai ales când vorbim despre finalizarea învăţământului obligatoriu – trebuie să se finalizeze cu certificarea unor competenţe.

Examenul de Bacalaureat are o istorie în România, o tradiţie, un anumit tip de abordare. Sigur, în legea Educaţiei există o schimbare de perspectivă: insistăm mai mult pe probele de competenţe, pe zona limbilor străine, avem şi un focus mai mare pe profilul pe care elevul îl are.

Eu cred că reformele care vor fi aduse examenului de Bacalaureat îl vor face mai relevant atât pentru elevi, cât şi pentru întreaga societate.

Sigur, aud ceea ce este în spatele declaraţiei elevilor, şi anume faptul că îşi doresc să înţeleagă mai bine care este utilitatea examenului şi să fie, poate, mai adecvat pentru ceea ce îşi doresc ei să fac în continuare, iar aceste îngrijorări sunt unele legitime.

Însă discuţia nu cred că trebuie să fie centrată pe a fi sau a nu fi examen de Bacalaureat. Este clar că avem nevoie de o certificare de competenţe, pentru că altfel nu putem să arătăm inclusiv pieţei muncii care sunt competenţele pe care un absolvent le are.”

În ceea ce privește rezultatele simulărilor de la Evaluarea Națională, Deca a transmis inspectoratelor școlare o serie de măsuri. Acestea includ planuri de intervenție la nivelul școlii.

De asemenea, Ligia Deca a subliniat importanța desfășurării activităților remediale la nivelul școlii, astfel încât familiile să nu fie nevoite să plătească suplimentar pentru pregătirea elevilor. Astfel, se urmărește asigurarea unei educații de calitate și a unor șanse egale pentru toți elevii.

„Imediat ce vom avea un raport similar şi pentru simularea examenului de Bacalaureat, vom discuta măsurile şi vom face inclusiv ajustările necesare, ca urmare a acestor exerciţii de simulare.

Ne dorim să avem o corectură obiectivă, subiecte care într-adevăr să vizeze atingerea profilului absolventului şi ne dorim să nu existe niciun fel de incident la examene. (…)

Scopul simulărilor a fost să vedem unde trebuie intervenit în procesul de consolidare, recapitulare, recuperare chiar, în unele cazuri. (…)

M-a interesat mai mult care sunt acei itemi de evaluare unde performanţa este scăzută şi dacă există anumiţi factori asociaţi acestui lucru. Scopul nostru este să creştem performanţa la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat”, a afirmat Deca, potrivit Romaniatv.net

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3