pizzeria sapori  930 122

bac

Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Citiți și: Intră peste 3000 de lei direct pe card!

Săptămâna trecută, în perioada 4-6 martie, au avut loc simulările naționale ale examenului de Bacalaureat 2024.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică modul în care elevii sunt evaluați după 12 ani în învățământ.

Citiți și: Schimbare uriașă la Bacalaureat și Evaluarea Națională!

Aceștia susțin că trebuie desființat examenul de bacalaureat.

De asemenea, ei sunt de părere că sistemul de învățământ liceal trebuie regândit.

AEC arată că elevii au fost dezamăgiți de subiecte, spunând că sunt „ineficiente”, iar profesorii încearcă să înțeleagă noul mod de corectare digitală a examenelor, scrie Antena3 CNN.

„Examenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toți elevii. În timpul liceului, elevii sunt învățați să tocească, nu să și înțeleagă ce li se predă, iar după examen tot ce au memorat va fi uitat, acesta nefiind folositor pentru viitorul lor. Elevii ajung să învețe doar ca să ia examenul și să scape de o grijă, nu ca să își testeze cunoștințele, deoarece acesta nu face asta”, arată AEC.

Elevii mai spun că reprezentanții Parlamentului nu au luat în serios acest examen.

Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Mai mult, aceștia au introdus tot felul de discipline „exotice” la care elevii sunt testați.

,,În trecut, Ministerul Educației a echivalat probele examenului cu rezultatele dobândite în liceu, astfel i-am văzut inutilitatea, chiar din partea reprezentanților educației. Din păcate, în România a crescut rata analfabeților funcționali. 42% dintre elevii din țară nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei, din cauza faptului că au fost învățați să tocească pentru a trece de un examen. Examenul de Bacalaureat este inutil, având în vedere că multe facultăți au examen de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu.

În plus, nu testează adecvat competențele reale ale elevilor, iar aceștia rămân cu o înțelegere superficială a conceptelor importante. Solicităm crearea unei comisii de experți care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie cu adevărat testate, nu capacitatea de a memora”, cer elevii din cadrul AEC.

Lorena Drăgușin, președinte AEC, declară, conform sursei citate:

,,Bacalaureatul este un examen din inerție, nu știm ce vrem cu el, ci doar ne-am obișnuit să îl dăm în fiecare an, fără vreun scop sau beneficiu. În plus, nici măcar nu îi cunoaștem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educației nr. 1/2011, nici Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat cu privire la acesta. Pe lângă faptul că materia este foarte multă, este învechită.

Este total absurd ca o țară membră Uniunii Europene să rămână într-o continuă buclă temporală! Suntem în anul 2024, iar elevii încă sunt forțați să învețe comentarii kilometrice ale operelor literare din anii 1800, pe care oricum le uită după ce ies din sala de examen”, spune aceasta.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mia spune:

    Sunt in asentimentul lor, felicitari AEC pentru semnalul de alarma tras ! Poate vor fi urmati si de asociatiile din celelalte judete si vor reusi sa schimbe cutuma existenta, vor reusi o ,, renovare,, a ideii de educatie. In sprijin poate vor veni si profesorii dedicati, care nu aproba modul actual si pentru care meseria practicata nu este doar un mijloc de a avea un venit.
    Examene , sigur, trebuie sa existe, verificari(eventual de ambele parti, si ale elevilor si ale profesorilor), insa nu asa cum sunt gandite in zilele noastre. Pregatirile, matematica si romana, se fac in paralel cu scoala, sunt incurajate orele platite, altfel copilul nu prea are sanse la aceste examene…Parintele plateste ore suplimenatre, copilul reuseste la examen, profesorul este multumit de sumele frumusele, incasate , grupele fiind numeraoase, insa la sfarsit..cati dintre copii, viitori adulti pot spune ca informatia a fost procesata si inteleasa nu doar pentru moment, in fata examenului…!!! Consecintele… sunt multi cei ce aleg sa parasesca tara..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90