Donaris 930 x 122

ligia deca

Greva profesorilor: Vin sau nu luni copiii la școală?

Ligia Deca, ministrul Educației, a vorbit marți seara, la postul de televiziune digi24.ro, despre greva generală anunțată de sindicatele din învățământ, din data de 22 mai (luni).

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Este prima grevă din educație din ultimii 18 ani.

Ligia Deca: „Cred că există responsabilitate atât din partea federațiilor sindicale cât și din partea Guvernului în ideea de a găsi un acord, o soluție rezonabilă, decentă, pe solicitările cadrelor didactice, în așa fel încât să nu ajungem acolo. Ar fi, din punctul nostru de vedere, un sacrificiu inacceptabil ca această generație de elevi să nu poată finaliza, să nu poată da Evaluarea Națională, Examenul de Bacalaureat, și considerăm că mai este mult până acolo.

Citiți și: Zilele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate!

Avem, de exemplu, în desfășurare Bacalaureatul special care se desfășoară în condiții normale. Am verificat acest lucru, ne-am asigurat că acest lucru se întâmplă, în ciuda grevei de avertisment. Suntem convinși că nu-și dorește nimeni să avem probleme cu finalizarea anului școlar sau cu examenele naționale și vom găsi soluțiile necesare ca să putem preveni orice fel de întrerupere a procesului educațional normal.

Vin sau nu copiii luni la școală?

În timp ce sindicatele din învățământ le transmite părinților să-și țină copiii acasă luni, ministrul Educației nu dă încă un răspuns în acest caz. Vineri, ministerul va transmite recomandări cu privire la cum se vor desfășura lucrurile luni, când este anunțată grevă generală.

Eu îmi doresc ca luni elevii să poată merge la școală în mod normal.”, a transmis Ligia Deca pentru digi24.ro

Ministrul Educației a vorbit și despre salariile cadrelor didactice, recunoscând faptul că salariul unui debutant este mic și deloc motivant.

Sunt un mare susținător al revizuirii grilei salariale în așa fel încât debutantul în învățământ să fie motivat să rămână în învățământ și cei mai buni absolvenți de facultate să aleagă cariera didactică. Salariul debutantului este într-adevăr mic, este un salariu nemotivant, tocmai de aceea este în jur de aproximativ 2.800 de lei net.”, a mai declarat Ligia Deca.

Reamintim că astăzi, în intervalul orar 11.00-13.00, profesorii fac grevă de avertisment, urmând ca de luni să intre în grevă generală dacă nu se iau măsuri în privința salariilor. Subiectul pe larg, AICI – Argeș. Oficial! Profesorii întră în grevă! Nu vor mai intra la ore

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Rodi Anghel spune:

    Adevărat, salariile debutanților sunt mici dar cele ale ,,veteranilor” la catedra, cei cu peste 40 de ani vechime nu sunt oare mici?

  • Barbucescu Dănuț spune:

    Daca erai mareati salariile profesorilor debutanți deoarece un debutant nu ia 2800 cât ați precizat dvs.ci 2200 lei bani in mana

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3