930×122 CAPRA 5

legea educației

Ce se întâmplă cu profesorii violenți

Profesorii cercetaţi pentru violenţă împotriva elevilor nu vor mai putea să desfăşoare activităţi didactice cu aceștia. Aceasta este una dintre procedurile cuprinse în Noua Lege a Educație, prezentată luni de către ministrul Ligia Deca, potrivit digi24.ro

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Legea actuală îi dă profesorului voie să intre la clasă până la finalizarea cercetării disciplinare, însă prin noua prevedere acest lucru se va schimba.

Profesorii cercetaţi pentru violenţă împotriva elevilor nu vor mai avea expunere la copii, la clase ori la comunitatea şcolară.

Citiți și: Zilele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate!

Acest lucru înseamnă că nu vor mai putea să desfăşoare activităţi didactice cu elevii, dar vor primi drepturile salariale, deoarece dreptul la muncă nu poate fi negat, constituţional, potrivit Ministrului Educației, citat de digi24.ro

Profesorii găsiți vinovați vor suporta consecințele în funcție de gravitatea faptei comise.

De asemenea, se dorește ca cei implicați în diferite incidente violente să aibă parte de asistenţă necesară. Este vorba atât de agresori, cât şi de victime.

Spre exemplu, cadrele didactice vor fi sprijinite prin programe de formare, ca să ştie cum să se adreseze şi cum să prevină astfel de situaţii.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: botosaneanul.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90