930 x122 grota rece

ligia deca

Orarul elevilor se dă iar peste cap!

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a anunţat, la prima conferinţă, că măsurile care au intrat în vigoare în acest an vor fi păstrate, urmând a fi evaluate ulterior.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Ea a dat exemplul organizării pe module a anului şcolar, declarând că această formulă va fi analizată după un an de la implementare.

„Ştiu că elevii studenţii, părinţii şi profesorii aşteaptă răspunsuri clare cu privire la noile legi ale educaţiei şi că vor să existe acel timp de tranziţie rezonabil, timp în care să ne pregătim cu toţii de schimbările pe care atât specialiştii cât şi societatea le văd necesare.

Citiți și: Zilele pierdute din cauza grevei vor fi recuperate!

Tocmai de aceea, voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului şcolar şi vom analiza această formulă după un an de la implementare”, a declarat Ligia Deca.

De asemenea, ministrul a afirmat că practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate, menţionând că ar fi nevoie de crearea unor consorţii şcolare cu unităţi de învăţământ din vecinătate, astfel încât să nu mai existe şcoli în care elevii învaţă în trei schimburi.

„Din punctul meu de vedere, practica învăţării în trei schimburi nu este una care să ducă la calitate în procesul educaţional, nici micşorarea timpului de învăţare, adică acea oră micşorată la 35 de minute sau la 40.

Cred că trebuie să operaţionalizăm prevederile legale pentru crearea unor consorţii şcolare cu şcoli din vecinătate, în aşa fel încât să nu mai avem şcoli care învaţă în trei schimburi”, a explicat ministrul Educaţiei.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3