930 pe 122 COSTACHE

ligia deca

  Ce se întâmplă cu elevii care au picat la Evaluarea Națională

  Ce se întâmplă cu elevii care au picat la Evaluarea Națională.

  Citiți și: Măsuri noi la BAC după fraudele din acest an

  Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut primele declarații după publicarea rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională.

  Citiți și: Ce se întâmplă cu elevii dacă profesorii continuă greva. Răspunsul ministrului Educației

  Anul acesta s-a înregistrat cea mai mică rată de promovare din ultimii trei ani – 76,2%, a declarat Ligia Deca.

  Ce se întâmplă cu elevii care au picat la Evaluarea Națională

  De asemenea, ministrul a explicat și ce se întâmplă cu elevii care nu au reușit să obțină note de trecere la Evaluarea Națională.

  Potrivit Ligiei Deca, elevii care au obținut medii sub 5 vor fi repartizați în învățământul liceal sau vor putea să opteze pentru școli profesionale.

  „Ceea ce putem constata este faptul că s-a dublat numărul candidaților cu media 10. Anul acesta sunt 429, față de 221, în 2022, și 132, în 2021.

  În același timp, din păcate, a crescut procentul candidaților care au medii sub 5, anume de la 17,7%, anul trecut, la 23,8%.

  Nu înseamnă că acești copii nu vor fi repartizați în învățământul liceal sau nu pot opta pentru școli profesionale, învățământul fiind obligatoriu până la clasa a XII-a sau până la finalul școlii profesionale”, a declarat Ministrul Educației, într-o conferință de presă.

  Foto descriptiv: Republica Online

  Donaris 555×222

  Comentarii

  Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

  New Profesional Consult 570×90