930 x122 grota rece

ligia deca

Uniformele, reintroduse în școli? Ce spune noul ministru al Educației

Noul ministrul al Educaţiei, Ligia Deca (foto), a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută joi, și despre reintroducerea uniformelor școlare.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Aceasta a declarat că uniformele școlare pot fi o opțiune, câtă vreme nu devin instrument de excluziune. În cazul părinților care nu-și permit, aceștia ar trebui să primească sprijin financiar din partea statului.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite.

Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat.”, a declrat Ligia Deca, preluată de digi24.ro

În cadrul conferinței, noul ministru a vorbit și despre cum vor funcționa școlile în contextul crizei energetice și dacă acestea vor trece în online. Vezi subiectul pe larg, AICI – Ce se întâmplă cu școlile în contextul crizei energetice

Foto principal: descriptiv/ Sursă: TheStudent.ro

Sursă foto Ligia Deca: g4.media.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90