SMART KIDS 930X122

ligia deca

Uniformele, reintroduse în școli? Ce spune noul ministru al Educației

Noul ministrul al Educaţiei, Ligia Deca (foto), a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută joi, și despre reintroducerea uniformelor școlare.

Citiți și: Pitești. Elevi de la „Brătianu”: Se va fuma în băi sau în liceu, e mai rău!

Aceasta a declarat că uniformele școlare pot fi o opțiune, câtă vreme nu devin instrument de excluziune. În cazul părinților care nu-și permit, aceștia ar trebui să primească sprijin financiar din partea statului.

Citiți și: Se închid școlile din cauza gripei? Ce spune ministrul Sănătății

Uniforma şcolară poate fi o opţiune câtă vreme ea nu devine instrument de excluziune. Deci nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite.

Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat.”, a declrat Ligia Deca, preluată de digi24.ro

În cadrul conferinței, noul ministru a vorbit și despre cum vor funcționa școlile în contextul crizei energetice și dacă acestea vor trece în online. Vezi subiectul pe larg, AICI – Ce se întâmplă cu școlile în contextul crizei energetice

Foto principal: descriptiv/ Sursă: TheStudent.ro

Sursă foto Ligia Deca: g4.media.ro

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache