930×122 CAPRA 5

examene nationale

Ce se întâmplă cu elevii dacă profesorii continuă greva. Răspunsul ministrului Educației

Ce se întâmplă cu elevii dacă profesorii continuă greva. Răspunsul ministrului Educației

Dacă greva profesorilor va continua vor exista consecințe serioase pentru elevi.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă radical!

Este posibil ca examenele naționale să fie reprogramate, iar anul școlar să fie prelungit.

În cazul în care, în baza tuturor angajamentelor luate de către Guvern, se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an şcolar.

Citiți și: După suspendarea lui Georgescu de la Mioveni, viceprimarul scoate capul în lume

Şi cred că nu ne dorim nici unul dintre noi astfel de consecinţe.

Sunt convinsă că se va putea găsi înţelepciunea și formula pentru ca toți copiii să poată da examenele la timp și pentru a putea să-și urmeze mai departe parcursul educațional.”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul briefingului de presă de la finalul ședinței de guvern.

Ordonanță de Urgență pentru majorarea salariilor

Reamintim că Guvernul a adoptat joi ordonanța de urgență prin care sunt majorate salariile profesorilor – cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic.

Sindicatele însă par că nu acceptă nici această variantă și avertizează cu continuarea protestelor. 

Chiar astăzi am solicitat să ne reîntoarcem în clase și să putem susține examenele naționale.

Răspunsul a fost că se vor întoarce cu textul ordonanței, îl vor analiza și vor reveni marți cu un răspuns în funcție de preferința cadrelor didactice din fiecare unitate de învățământ.”, a mai precizat Ligia Deca.

Cât vor câștiga profesorii în urma majorărilor

Un profesor cu studii superioare debutant are acum, fără niciun fel de alt spor, 2.376 lei pe net și ar ajunge la 2956 lei tot pe net.

Un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic definitiv cu experiență între 5 și 10 ani ar primi 3365 lei net, de la salariul actual, fără niciun fel de spor, de 2713 lei.

Un profesor cu studii superioare grad didactic 1, peste 25 de ani vechime va trece de la 3985 lei, din nou fără niciun spor, fără nicio creștere, fără gradație, la 4707 lei net.

Salarii crescute etapizat

De asemenea, a fost asumat, prin același act normativ, faptul că aceste creșteri salariale pe noua grilă, care pleacă de la salariul mediu brut, vor fi etapizate în trei tranșe: 40% de la 1 ianuarie anul viitor, urmând ca celelalte două tranșe să fie egale pe următorii 2 ani.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • eu zic, spune:

    DEMISIA

  • Adriana spune:

    Guvernanții sunt doar niște avizi de câștig nemuncit, pensii speciale… cică, avizi de putere, avizi de a-și face legi pentru ei și acoliții lor și disprețuitori cu aceia care i-au învățat chiar pe înșiși carte. Dacă ar fi să mai fure ei ceva, să profite de vreo situație ca să se cațere pe scara ierarhiei sociale (fapt plin de ipocrizie, de sltfel), prin orice mijloc s-ar găsi la indemânā – minciună, scuze superflue, ar face-o fără nicio remușcare, ar face-o fără nicio ezitare. Nu le pasă lor de copii… de profesori nici cât negru sub unghie… Fac, doar, declarații răsuflate…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90