NOR CURIER 930X122

bacalaureat

Se anulează Evaluarea Națională și BAC-ul? Răspuns OFICIAL!

Se anulează Evaluarea Națională și BAC-ul? Răspuns OFICIAL!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat în urmă cu puțin timp, în cadru unei conferințe de presă, că nu se ia în calcul, sub nicio formă, anularea examenelor naționale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Până în acest moment nu a fost modificat calendarul probelor examenelor naționale.

A fost prelungită doar perioada de încheiere a mediilor pentru clasa a XII-a și clasa a XIII-a până pe 9 iunie.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

De asemenea, și perioada de înscriere la examenul de Bacalaureat a fost prelungită tot până pe 9 iunie.

Dacă profesorii se întorc în clase de săptămâna viitoare, examenul de Bacalaureat ar putea începe în condiții normale, adică așa cum era el inclus în calendarul de activități școlare, pe data de 12 iunie (cu evaluarea competențelor).

Evaluarea Națională ar urma să înceapă pe 19 iunie.

Răspuns OFICIAL

Luăm în calcul refacerea calendarului de examen. Nu există variantă în care să anulăm examenele.

Toți copiii vor avea oportunitatea să dea examenul de final de gimnaziu sau examenele de final de liceu: Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

Este vorba doar că va trebui să împingem această perioadă în calendar, astfel încât să avem profesorii necesari pentru a putea desfășura aceste procese.

Nu există posibilitatea să avem evaluări naționale fără ca profesorii să se întoarcă la școală.”, a transmis Ligia Deca.

Ce se va întâmpla dacă greva continuă

În contextul în care elevii și profesorii nu se vor întoarce în sălile de clasă săptămâna viitoare vor avea loc prelungiri.

Depinde foarte mult de momentul în care reușim să revenim în clase.

De asta depind și examenele naționale, cât și o eventuală prelungire a cursurilor sau o prelungire a perioadei de închidere a situației școlare.

Aș menționa aici că în general clasele terminale au terminat de parcurs materia până ca greva să fi început.

Pentru ei este esențial să se poată încheia situația școlară și este esențial ca să rămânem în calendarul de examene naționale.

Pentru celelalte clase vom încerca să găsim soluții, astfel încât să nu intrăm foarte mult în vară, având în vedere infrastructura, căldura și așa mai departe.

Vom încerca să refacem planificările, în așa fel încât să putem să recuperăm la începutul anului următor.

La clasele a VIII-a și a IX-a nu există această problemă.

Acolo avem mare nevoie ca profesorii să revină la școală ca să putem să rămânem în calendar pentru examenele naționale.”, a mai precizat ministrul Educației.

Mesaj pentru profesori

Reamintim că acesta este prima grevă din educație din ultimii 18 ani.

Dacă profesorii vor continua protestul, greva din învățământ va intra de luni în a treia săptămână.

Reamintim că Guvernul a adoptat joi ordonanța de urgență prin care sunt majorate salariile profesorilor – cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic.

Sindicatele însă par că nu acceptă nici această variantă și avertizează cu continuarea protestelor. 

Rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții.”, a fost mesajul transmis de Ministrul Educației astăzi.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

21 de comentarii

  • Zanfir spune:

    Este normal sa bagati copiii in EN in conditiile in care nu au facut ore in aprilie ex: scoala altfel, vacanta de primavara, scoala verde ( nu au facut nicio activitate in aceasta perioada) si in mai doar doua saptamani de scoala? Cum mama naibii introduceti astfel de programe in scoli, fara finantare? Va bateti joc de copii ! Rusine!

  • Marcel Condrea spune:

    nu mai pasați vina de la unii la alții… sloganuri cu grija mare pt copii pt elevi… când înjură se droghează bat profesorii tupeiști nesimțiți leneși indolenți atunci de ce nu va faceți griji??? profesorii ii învață fizică chimie matematică română istorie geografie.. părinții trebuie să i educe…cum??se găsesc metode aspre chiar..
    .vorba aia când trăiești între lupi trebuie sa fii lup!!

  • Toughani Mirela spune:

    Bună ziua !Școala te face ,mare!
    Din păcate se poate observa cât de mici sîntem……….

  • Mariana spune:

    Aduceți salariile la grila din 2022 și după aceea le măriți cu cei 1000 de lei . Așa o să fiți mai credibili.

  • irmy spune:

    Adevărul e că în România salariile sunt la limita inexistenției pentru unii!
    Orice guvern s-ar afla la cârma țării , ar trebui să analizeze și să țină cont de coșul zilnic al unei persoane…!
    De ce copiii inspectorilor scolari primesc altă alocație față de un copil de rând?
    Aici nu este discriminare?
    De ce guvernanții găsesc mâncare cu 10 lei (inclus și desertul) la cantina/restaurantul statului?
    De ce unele categorii de bugetari nu plătesc impozit pe venit?
    De ce nu țin cont politicienii români de salariile pe care le primesc cei plecați în diaspora?! Aceștia muncesc, dar primesc salarii ce n-ar fi luat în România! De ce ne mai opresc și pentru pilonul 2 când ne rețin jumătate din brut și ne mai spun că pensiile vor fi mai mici decât ar trebui?
    De ce tot împrumutați bani, stimați guvernanți ?
    De ce investiți de 30 de ani numai în șosele pe care doar le peteciți și colbul dăinuie și – i stăpân peste noi..?!
    Luați banii celor care au umblat cu vânzările de materiale sanitare și măști în pandemie (celor care au făcut afaceri profitabile cu statul) ca să acoperiți unele lipsuri…. !
    De ce se dau biciclete galbene în școli anumitor elevi în unele zone…?
    De ce mai plătim taxe de drum-Rovine ta când drumurile sunt jalnice, doar pentru câinii care traversează cu frică sau urșii ce-și caută hrana???

  • Nina spune:

    Buna z! Domnilor Guvernanti cat mai aveti de gând să vă bateti joc de scoala de copii profesori schimbând mereu legile școlare cand module cand examene .ba scoala verde .ba alte materii la bac la evaluare. de ce nu schimbați si la voi legea. Sa fiti in numar cat mai mic la Guvernare .La primării. consilieri etc.banii la voi se consuma mult. nu la profesori sau la bursele copiilor .mai ales că ziceți sa eliminați bursele .Rusine.copii aceea muncesc făcând activități extrașcolare. ei nu au copilărie ei tot timpul il au ocupat .scoala si activitati repetitii zilnic .Hello Trezitiva .daca nu va treziti nu aveti scoala domnilor Guvernanti .lasati lucrurile normale .

  • Salon spune:

    Buna z! Domnilor Guvernanti cat mai aveti de gând să vă bateti joc de scoala de copii profesori schimbând mereu legile școlare cand module cand examene .ba scoala verde .ba alte materii la bac la evaluare. de ce nu schimbați si la voi legea. Sa fiti in numar cat mai mic la Guvernare .La primării. consilieri etc.banii la voi se consuma mult. nu la profesori sau la bursele copiilor .mai ales că ziceți sa eliminați bursele .Rusine.copii aceea muncesc făcând activități extrașcolare. ei nu au copilărie ei tot timpul il au ocupat .scoala si activitati repetitii zilnic .Hello Trezitiva .daca nu va treziti nu aveti scoala domnilor Guvernanti .lasati lucrurile normale .

  • Adrian Mircescu spune:

    Consier ca totul a pornit din1990.Fara uniforma, cu mobilele la ora.Mai mult profesorii nu mai au voie sa zica nimic elevului.Cum e posibil ca o profesoara de japoneza sa fie injunghiata in gat , ca a dat o lucrare ne anuntata.Haideti sa vedem ce spunea profesorul Johanis in 2014 si ce spune acum

  • Cristina spune:

    Sporul neuropsihic este platit gresit si ilegal prin EDUSAL,d na ministru! Faceti bine si aplicati l conform legii si nu ne mai furati de luni de zile plafonand sporul neuropsihic in Edusal…si vom intra la clasa! In noua ordonanța nici măcar nu se regăsește printre sporurile din învățământ…Suntem prostiti si furati constant ! Ajunge! Ne am saturat de voi si de ilegalitățile voastre! Profesorii s au desteptat!

  • Iulia spune:

    D-na ministru aveți idee cât este retribuția unei secretare și ce presupune munca de secretariat? Eu cred că nu! Secretarele au salariul mai mic decât al unui bibliotecar.Nu beneficiem de sporul neuropsihic,sporul. de stabilitate,unii iau alții nu! Și să nu mai vorbim de volumul de muncă! Realitatea cruntă este că pe personalul didactic-auxiliar și nedidactic niciodată nu s-a dat „doi bani”! Pune-ți „mâna” și mai documentați-vă!

  • Paulina spune:

    SUNT PROFESORI CARE MERITA DAR ACUM MAJORITATEA NU MERITA .AM FATA ÇL A 12 A SI IN CEI 4 ANI DE LICENU NU AU FACUT CARTE VENEA PROFESORI SI SPUNEA CIPIATI LECTIA DE LA PAG SI GATA IN GENERALA ACELASI LUCRU DAR ERA SI CU SACOSA SI CU CADOURI ASA CA SCUZE PT UNI profesori.

  • Prometeu spune:

    Comentariu la comentarii:
    Personal didactic auxiliar prost plătit? Aha, vreti salarii de intelectuali. Nu se poate.
    Propunere: 1)eliminați înscrierea pe baza de dosar în format fizic și dati-i AFARA. Înscriere la gradinita/scoal/liceu online, cu documente scanate în care se disting clar semnăturile. O contabila sefa
    va avea evidenta, ca tot ea va face și plățile de burse și diverse încasări per copil, deci ea sa aibă evidenta tuturor copiilor, inclusiv dosar. Evident salariul doamnei/domnului MARE. 2) Postul de bibliotecara desființat. Cine dracu mai citește carti în fizic, marea majoritate au biblioteci virtuale. O profesoara de romana poate detine si aceasta activitate 3 ore oe zi, ca în 8 ore dacă întra 3 copii acolo. (excepție când ii trimite forțat o profa de romana). Fiecare scoala sa aibă inclusiv biblioteca ei virtuala și o sala de lectura cu tablete care sa fie si cabinwrul de lb romana cu marii noștri scriitori în portrete pe pereți și videoproiector cu documentare de pe you tube cu viata și opera lor. 3) Sa ramana: 2 medici cu 2 asistenți la cabinetul medical 4 ore pe zi împărțite după organizarea interna, eventual 2 dimi si 2 după-amiază, restul orelor medicii sa fie în policlinici/dispensare. Sunt medici, ce dracu nu o sa-i distrugi profesional făcând vaccinuri și căutând copiii în cap de păduchi. 4) Sa mai rămână un 2 psihologi 4 ore pe același principiu ca medicii/asistenții dar pot fi inclusiv 2 profesori din scoala, 2 gardieni unul afara și unul inauntru, secretara directorului care sa fie o SECRETARA nu viespea unității de învățământ ca acum, ea făcând munca pe carw mai nou o fac directorii, diverse tabele și situații (rusinos), și cam atât ca vi se urca la cap ca sunteți în școală „cineva” beneficiind ca profii de vacante milioane plătite pe nemunca. Eu îmi termin zilele 25 de CO în august, anual sunt asa, și merg la job cu teama sa nu ma doară burta intr-o zi ca dacă lipsesc îmi taie ziua, nu merge la mine „te rog draga, tine-mi tu ora aia”, sau „lăsa, stai acasă și de mâine faci situația.”

    Buuun, mai zicea cineva si de spor de încordare neuropsihice. Nesimțiților. Lucrați cu copii, nu cu infractori. Acest spor sa se dea doar la cei care lucrează cu copii CES.

    Si o ultima propunere:
    Sa se sesizeze procuratura pentru aceasta greva. Acuzația: acțiune împotriva tarii. Le da Guvernul destul acum după ce ministra a vorbit și s-a dat act normativ.
    Orice greva continuata este atac la siguranta nationala, o eventuala prelungire a examenelor duce la anularea de mii de bilete în turism, o eventuala anulare de examene, la neînmatriculare în liceu a cls a 9-a sau anul 1 de Fac. Cum spuneam, deja vorbim de acțiune împotriva tarii. În plus, se creează precedent si orice dobitoc de sindicalist va pune oamenii pe Guvern cerând „cat vrea mușchii lui”, adica salarii de mii se euro. Tara functioneaza după niște reguli economice internaționale, nu se poate modifica ceva semnificativ pe nemunca și voi cu atâtea vacante și beneficii financiare neoficiale de la elevi și 4 5 ore munca pe zi cam atât meritați. Nu stați nici în ploaie și nici nu lucrați în producție.

  • Madalina spune:

    profesorii au practicat un Santaj ! salariile lir sunt ffffffffffffff Mari fata ce munca depusa! sunt multi oameni care muncesc cu adevarat greu si nu au salariile lor! profesorii sunt RUSINEA Tarii! cea mai mare rusine a tarii!

  • Madalina spune:

    profesorii au practicat un Santaj ! salariile lir sunt ffffffffffffff Mari fata ce munca depusa! sunt multi oameni care muncesc cu adevarat greu si nu au salariile lor! profesorii sunt RUSINEA Tarii! cea mai mare rusine a tarii! niste excroci si spagari si o mizerie de incompetenti

  • Ana spune:

    Cum este posibil să nu se intre la ore, cum este posibil ca acești domni profesori sa își bată joc de noi ca părinți și de atâția copii? La acesta grevă nu doar ei au drepturi, noi ca părinții a trebuit să găsim o soluție în legătură cu copii care stau acasă, o alternativă la acestă situație. E foarte simplu sa faci grevă, să ceri drepturi, dar de consecințele care se răsfrâng asupra părinților și asupra copiilor cine vorbește? Nu e simplu sa fii profesor, dar de privat ce ziceți? Poți face grevă acolo, poți cere drepturi? Nu se poate ca după un an de școală cu enorme sacrificii atât pentru părinții cât și pentru copii sa nu existe consecințe pentru acești domni profesori! Cum sa nu intre copii in examene, cum să se se amâne ceva, cum ,cum,cum? Cine sunteti voi sa va jucați așa cu viitorul unui copil, copil in care doar noi ca părinții investim tot! Nu va convine in invatamantul romanesc, punct si de la capăt în alt domeniu! Datorită copiilor noștri aveți un loc de muncă, ăștia pe care ii faceti in fel si chip, ăștia pentru care cereți sporuri neuropsihice, ei sunt sursa voastră de venit. Noi ca părinții trebuie să ieșim în stradă și să nu permitem asa ceva, așa ceva nu putem accepta, nici din partea profesorilor nici a guvernanților. De ce nu ați făcut grevă după orele de curs, fiindcă atunci erau afectate orele pe care le predați în particular, ore despre care nu vorbește nimeni, ore care nu sunt supuse nici unui fel impozitare, iar fără ore in particular poți spera ca vei ajunge cu brio muncitor, capacitatea si bac-ul nu le iei! Nu priviți lucrurile doar dintr-o perspectivă, copii nu sunt singuri, ne au pe noi părinții, iar din nefericire pentru voi profesorii, noi suntem mulți, iar dacă guvernanții nu vor face nimic rezolvarea situației, cu siguranta noi părinții nu vom aștepta la nesfârșit!

  • Elena spune:

    dar de alocațiile copiilor nu se vorbește,ce face un copil cu 243de lei?

  • Elis spune:

    Greva profesorilor: un șantaj la adresa țării.
    Din aceasta cauza, au de suferit copiii si părinții.

  • Iulian Seles spune:

    Adică, profesorii sunt de vină?

  • ELLA DANESCU spune:

    Va bateți joc de copii și de părinții lor. Dacă stați sa calculați câte zile s-au dus copiii la școală în aprilie și mai , înainte de greva , o sa vedeți ca sunt doar 10. În rest vacante si libere bugetari. Dacă luați catalogul , veți vedea ca sunt profesori care tot anul de învățământ au doar 1 nota pt ca le-a fost lene sa dea lucrări. Este un șantaj mizerabil la care recurgeți înainte de examene. Performanta școlilor a scăzut , atunci de ce ar creste salariile ? Ca și cu doctorii. Mergeți la spital în urgente și veți fi primiți ca ultimii oameni. Vom face noi , părinții, greva pt ca va bateți joc de viitorul copiilor noștri, pt ca-i țineți în stres pe cei care au examene și vom cere transparenta și control în cazul celor care dau meditatii și nu plătesc impozite la stat , cum este normal pe venitul adăugat. Pt câte ore munciți, aveți salariu extrem de mare

  • Sabina Onor spune:

    Aia nu e oportunitate, este obligație.O prostie crasă cu examenele alea; schimbați tot sistemul dr învățământ gimnazial și preuniversitar că totu_i praf și pulbere, fără logică.

  • Armanu Livia spune:

    Am citit toate opiniile pe care le-au exprimat , cu precădere părinții elevilor noștri. Am o intrbare: Dumneavoastră lucrați în firme care vă plătesc foarte bine, pentru că vă faceți munca foarte bine, pentru că sunteți punctuali și cunoașteți foarte bine ceea ce trebuie să faceți la locul de muncă .
    Am o întrebare : Cine v-a învățat sa fiți cinstiți, corecți, harnici, buni specialiști???
    Doamna educatoare, domnul învățător , doamna de limba română sau de istorie?
    Sau ați învățat singuri? Vreau să știu !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3