930X122 MAIA

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, anunț important pentru elevi!

După schimbările din ultimul timp decise de Ministerul Educației asupra structurii anului școlar, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, le transmite elevilor un alt mesaj important.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Acesta a declarat luni, 11 aprilie, că are în vedere organizarea, în toate şcolile din România, în perioada 11-15 aprilie, de întâlniri în care să se vorbească despre educaţia financiară.

„De educaţie financiară cred că avem nevoie pe tot parcursul vieţii noastre (…) şi este un punct în educaţie pentru încetăţenirea activă, este un lucru esenţial.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Este, de asemenea, posibil să organizăm în şcolile din România în toată săptămâna 11 aprilie – 15 aprilie astfel de întâlniri între voi, elevii, cred că ne sunt utile informaţiile şi nouă profesorilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„PE MINE NU M-A ÎNVĂȚAT NIMENI LUCRURI DESPRE EDUCAȚIA FINANCIARĂ”

„În urmă cu 40 de ani, în această sală pe mine nu m-a învăţat nimeni lucruri despre educaţia financiară, noroc că există formare pe tot parcursul vieţii. (…) Educaţia financiară îmi place să cred că face parte din sfera voastră de interes. (…)

Sunt absolut convins că cei mai mulţi dintre voi folosiţi instrumentele de bază electronice cu o pricepere mai mare decât a celor de vârsta mea. Şi asta este important, este necesar, dar nu este suficient.

Cred că aveţi nevoie să vi se explice, adaptat vârstei, adaptat nivelului liceal, gimnazial şi chiar şi învăţământului primar. (…) Cred că trebuie să ştiţi noţiuni despre randament financiar versus risc. Cred că e bine să ştim fiecare dintre noi cum se construiesc dobânzile – dobânzi simple, dobânzi compuse.

Cred că este important, este esenţial, să ştim ce instrumente de plată putem folosi”, le-a spus Sorin Cîmpeanu elevilor de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava”, la prima ediţie a evenimentului ”Ziua educaţiei financiare”.

Prin legea adoptată recent de Parlament, data de 11 aprilie a fost instituită „Ziua educaţiei financiare”.

Potrivit acestui demers, Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, dar şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale sunt încurajate să organizeze manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice în domeniul educaţiei financiare.

Foto descriptiv: Edupedu.ro

Donaris 555×222

Comentarii

570×90 MAIA