SMART KIDS 930X122

sorin cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor

După ședința de Guvern de miercuri, 2 februarie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat despre numărul mare de cazuri din școli.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Acesta a afirmat că în cazul elevilor infectați, aceștia vor trebui să stea în izolare, iar cei care nu sunt confirmați pozitiv trebuie să meargă în continuare la cursuri.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI EDUCAȚIEI, SORIN CÎMPEANU

 „Sistemul de învăţământ din România, copiii din România au plătit mult prea mult, mult prea greu şi dificil de recuperat aceste perioade de suspendare a activităţii şcolilor”, a spus ministrul, dând exemplul Franţei, care nu a închis şcolile nici la 400.000 de cazuri, pe zi.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Ministrul a mai fost întrebat, de asemenea, dacă este posibil ca, în contextul ratei mari de infectare la nivel naţional, să se modifice ordinului comun prin care se stabilesc regulile de intrare în online a şcolilor.

Cîmpeanu a explicat că ordinul comun cu ministerul Sănătăţii se referă la numărul de paturi din spitale şi nu la rata de infectare.

„Ieri, am modificat acest ordin de ministru, pentru a aduce perioada de carantină în linie cu reglementările generale” a spus Cîmpeanu, arătând că Hotărârea CNSU a generat modificarea perioadei de carantină la 5 zile.

În legătură cu județele unde se va decide suspendarea activităţii în toate şcolile, ministrul a declarat că speră să nu fie niciun judeţ în această situaţie, iar şcoala să poată continua.

„Ziua de joi este ziua de referinţă, din perspectiva numărului de paturi ocupate, din paturile destinate pacienţilor COVID. Această situaţie este prezentată de Ministerul Sănătăţii şi generează modul de funcţionare pentru întreaga săptămână viitoare.

Aşteptăm şi noi ziua de joi, pentru a vedea dacă un judeţ din România a atins pragul de 75%. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci şcolile şi grădiniţele din acel judeţ vor intra în sistem online, din păcate, până când rata de ocupare a paturilor va ajunge la 70%, nu la 75%.

Aşteptăm să vedem dacă este vreun judeţ în această situaţie”, a declarat ministrul Educaţiei.

Foto descriptiv: Romania TV

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90