Donaris 930 x 122

apa canal

Un argeşean s-a racordat ilegal la apă, după săpături anevoioase până la conducta de distribuţie

Un argeşean s-a racordat ilegal la apă, după săpături anevoioase până la conducta de distribuţie. Cu toate acestea, într-un final s-a adeverit proverbul potrivit căruia „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. În cazul de faţă, societatea păgubită l-a depistat pe autor în cadrul unei acţiuni de control în comuna Poiana Lacului, judeţul Argeş.

Citiți și: Apă Canal cumpără autoturisme 4×4

Acţiunea s-a desfăşurat în seara zilei de 9 august a.c., când echipa de control a S.C. Apă Canal 2000 S.A. a descoperit un utilizator casnic din Poiana Lacului, str. Cociobeşti, în timp ce dezafecta un branşament ilegal.

By-passul prin care se sustrăgea apa din sistemul public de alimentare cu apă fusese identificat de echipa de control în data de 06.08.2021, prin mijloace specifice de detecţie, însă utilizatorul nu a permis accesul reprezentanţilor operatorului pentru a executa săpături pe proprietate în vederea dezafectării.

Citiți și: Furt de apă masiv în Piteşti şi într-o comună învecinată

 

 

PLÂNGERE PENALĂ

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunii privind furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă, S.C. Apă Canal 2000 S.A. a formulat plângere penală împotriva proprietarului imobilului. Astfel, la faţa locului s-a prezentat un echipaj al I.P.J. Argeş – Poliţia Comunei Poiana Lacului, care în urma verificărilor a constatat că aspectele sesizate de S.C Apă Canal 2000 S.A. se confirmă, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Utilizatorul va achita un prejudiciu, calculat atât pentru consumul casnic cât şi pentru solarul de legume pe care îl deţinea.

ALTE 10 FURTURI ÎN JUDEŢ

În ultimele trei săptămâni, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A., au identificat şi desfiinţat alte 10 branşamente ilegale de apă, astfel: la un agent economic fără relaţie contractuală, din municipiul Piteşti, str. Gen. Marin Ionescu, (profil de activitate „Pază şi protecţie‟), la un agent economic din comuna Bascov, str. Mierluşeşti, (Staţie PECO şi hală industrială), cu furt de apă din hidrantul stradal şi la 8 utilizatori casnici (comuna Bascov, str. Scheau, comuna Merişani, sat Dobrogostea, comuna Moşoaia, str. Străinari, comuna Moşoaia, Aleea Pădurii şi un număr de 4 utilizatori din municipiul Piteşti, str. Bănănăi).

„Acţiunile societăţii Apă Canal 2000 vor continua în toată aria sa de operare pentru identificarea consumului fraudulos de apă, care conduce la reducerea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime, afectând astfel toţi consumatorii.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A., prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, B-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, sau pe adresa de e-mail: [email protected]”, anunţă Apă Canal.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441