NOR CURIER 930X122

apa canal

Un argeşean s-a racordat ilegal la apă, după săpături anevoioase până la conducta de distribuţie

Un argeşean s-a racordat ilegal la apă, după săpături anevoioase până la conducta de distribuţie. Cu toate acestea, într-un final s-a adeverit proverbul potrivit căruia „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. În cazul de faţă, societatea păgubită l-a depistat pe autor în cadrul unei acţiuni de control în comuna Poiana Lacului, judeţul Argeş.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Acţiunea s-a desfăşurat în seara zilei de 9 august a.c., când echipa de control a S.C. Apă Canal 2000 S.A. a descoperit un utilizator casnic din Poiana Lacului, str. Cociobeşti, în timp ce dezafecta un branşament ilegal.

By-passul prin care se sustrăgea apa din sistemul public de alimentare cu apă fusese identificat de echipa de control în data de 06.08.2021, prin mijloace specifice de detecţie, însă utilizatorul nu a permis accesul reprezentanţilor operatorului pentru a executa săpături pe proprietate în vederea dezafectării.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

 

 

PLÂNGERE PENALĂ

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunii privind furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă, S.C. Apă Canal 2000 S.A. a formulat plângere penală împotriva proprietarului imobilului. Astfel, la faţa locului s-a prezentat un echipaj al I.P.J. Argeş – Poliţia Comunei Poiana Lacului, care în urma verificărilor a constatat că aspectele sesizate de S.C Apă Canal 2000 S.A. se confirmă, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Utilizatorul va achita un prejudiciu, calculat atât pentru consumul casnic cât şi pentru solarul de legume pe care îl deţinea.

ALTE 10 FURTURI ÎN JUDEŢ

În ultimele trei săptămâni, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A., au identificat şi desfiinţat alte 10 branşamente ilegale de apă, astfel: la un agent economic fără relaţie contractuală, din municipiul Piteşti, str. Gen. Marin Ionescu, (profil de activitate „Pază şi protecţie‟), la un agent economic din comuna Bascov, str. Mierluşeşti, (Staţie PECO şi hală industrială), cu furt de apă din hidrantul stradal şi la 8 utilizatori casnici (comuna Bascov, str. Scheau, comuna Merişani, sat Dobrogostea, comuna Moşoaia, str. Străinari, comuna Moşoaia, Aleea Pădurii şi un număr de 4 utilizatori din municipiul Piteşti, str. Bănănăi).

„Acţiunile societăţii Apă Canal 2000 vor continua în toată aria sa de operare pentru identificarea consumului fraudulos de apă, care conduce la reducerea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime, afectând astfel toţi consumatorii.

Pentru stoparea acestor acţiuni ilegale de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, rugăm consumatorii să anunţe reprezentanţii S.C. Apă Canal 2000 S.A., prin sesizarea oricărei situaţii care pare suspectă la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, B-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, sau pe adresa de e-mail: contact@apa-canal2000.ro”, anunţă Apă Canal.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90