930×122 POSADA 5

budeasa

Un conac vestit, scos la vânzare lângă Pitești. Al cui a fost este surprinzător

Un conac vestit, scos la vânzare lângă Pitești. Al cui a fost este surprinzător

Citiți și: Incendiu la o casă! Femeie cu atac de panică

Un conac istoric din comuna argeșeană Budeasa, care a aparținut omului de afaceri Nicolae Tabacovici, a fost scos la vânzare prin intermediul filialei din România a celebrei case de licitații Sotheby’s.

Cunoscut sub numele de „Conacul Tabacovici”, această clădire emblematică a fost construită în jurul anului 1930 de către Tabacovici.

Citiți și: Accident deosebit de grav, lângă Pitești. O mașină GLS s-a răsturnat

Influent și respectat om de afaceri din perioada interbelică, Tabacovici a fost prieten apropiat al lui Nicolae Titulescu și al Brătienilor.

Conacul, oferit la vânzare pentru suma de 80.000 de euro, se întinde pe o suprafață de 267 de metri pătrați și include patru camere, potrivit adevarul.ro.

Proprietatea beneficiază și de un teren generos de 3.300 metri pătrați.

Situată la doar 120 de kilometri de București, comuna Budeasa oferă un cadru pitoresc și liniștit, ideal pentru cei care doresc să se retragă din agitația urbană.

„Construcția în sine este solidă, pe două laturi care se unesc într-un corp în formă de turn la colț, cu puține deschideri pentru ferestre, o zgârcenie care face ca întreaga clădire să amintească într-o oarecare măsură de cule, acele locuințe fortificate specifice sudului țării. Intrarea în casă, de pe platforma dintre stâlpii robuști și rotunzi, oferă o notă de noblețe întregii clădiri”, spun reprezentanții Sotheby’s România.

Povestea lui Nicolae Tabacovici

Nicolae Tabacovici (1881-1973) are o poveste de viață impresionantă.

Absolvent al Universității din Leipzig, el a fost unul dintre directorii faimoasei bănci Marmorosch Bank și un apropiat al Regelui Carol al II-lea și al Elenei Lupescu.

Un conac vestit, scos la vânzare lângă Pitești. Al cui a fost este surprinzător

La insistența Regelui Carol al II-lea, Tabacovici a fost numit președintele Consiliului de Administrație la Căile Ferate Române.

El a avut prietenii strânse cu personalități precum Nicolae Titulescu, Ionel și Vintilă Brătianu, Titu Maiorescu și Iuliu Maniu.

Comuna Budeasa găzduiește patru monumente arhitecturale istorice de interes național:

– casa Hagi Tudorache (secolul al XVIII-lea),

– curtea boierilor Budișteanu (secolele XVI-XIX),

– biserica Adormirii Maicii Domnului

– biserica Sfântul Nicolae (ambele din secolul al XVIII-lea).

 

În plus, comuna este cunoscută pentru găzduirea, între 19 octombrie și 8 noiembrie 1714, a regelui Suediei, Carol al XII-lea.

Acesta a stat la conacul boierului Budișteanu, situat astăzi pe teritoriul comunei Budeasa, fiind însoțit de marele vornic Radu Popescu, unul dintre cronicarii vremii.

Conacul Tabacovici nu este doar o proprietate imobiliară, ci un veritabil monument de istorie și cultură.

Cu o arhitectură distinctivă și o poveste fascinantă, această proprietate oferă o oportunitate unică de a deține o parte din istoria României.

Puteți comenta acest articol pe Facebook, AICI.

Foto principal: sothebysrealty.com

Foto articol și sursă: adevarul.ro

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90