930×122 POSADA 5

Adrian Nicolae Domocoș

Un fost primar de municipiu, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Adrian Nicolae Domocoș, la data faptelor primar al municipiului Beiuș, județul Bihor.

Citiți și: Breaking. Exclusiv: Președintele Mînzînă, despre descinderea DNA la CJ Argeș

Potrivit DNA, acesta este acuzat de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut: „inculpatul Adrian Nicolae Domocoș, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, în perioada 30.07.2008 – 07.12.2015, un număr de 347 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Beiuș, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociației sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuș.

Citiți și: Europol acuză – Polițiștii, dotați cu echipamente made în China, cumpărate la suprapreț

De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul  Adrian Nicolae Domocoș ar fi ocupat și funcția de președinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activității.

Aceasta, în condițiile în care Consiliul municipal Beiuș nu a fost membru asociat în această structură de drept privat și nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal.

Primăria municipiului Beiuș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând și un folos necuvenit obținut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuș.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, transmite DNA. (Sursă foto interior: Știrile Pro TV)

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Cum explică Tudor Pendiuc că i-a luat apartament cu banii jos fiicei lui: Nu cu mită, ci printr-un turc și o bunică.

Donaris 570×90