Donaris 930 x 122

ajutor

Un nou ajutor în bani de la stat!

Un nou ajutor în bani de la stat!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat la o dezbatere privind abandonul şcolar că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Ministrul a menţionat că prin acordarea bursei se încearcă şi prevenirea separării mamei de copil.

„Şi apoi, mai departe toate celelalte programe de sprijin, şi anume după împlinirea vârstei de 18 ani – şi acesta a fost încă un motiv pentru care noi am demarat în urmă cu aproximativ o lună o campanie la nivel de minister, campania se numeşte 17 plus şi mame minore, încercând să discutăm cu toţi minorii instituţionalizaţi în momentul în care au împlinită vârsta de 17 ani, să ştie că o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani ei pot să acceseze nişte drepturi.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!

În acest an ei au posibilitatea să se gândească ce accesează, să-şi continue studiile superioare şi vor primi în fiecare lună peste 2.800 lei şi posibilitatea să rămână cazaţi în locaţiile unde sunt acum sau să primească la împlinirea vârstei de 18 ani o sumă de 9.000 lei, posibilitatea de a munci în două locuri oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, prin implicarea societăţilor comerciale”, a mai spus ministrul.

Ministrul a punctat că pentru reducerea abandonului şcolar, sprijinirea tinerilor şi a familiilor sunt în derulare mai multe programe

„Şi în cadrul ministerului avem multe programe de de susţinere a reducerii abandonului şcolar, începând de la programe de susţinere a familiilor, cardul familiilor numeroase, programele de creditare, Family Student Invest, acele centre de zi, peste 150 de centre unde familiile vulnerabile au posibilitatea să-şi ducă copiii după finalizarea cursurilor de învăţământ, să facă ore remediale, masă caldă, discuţii cu psihologi”, a arătat Intotero.

Detalii, AICI – Anunțul ministrului Familiei, Natalia Intotero- Anumite mame vor beneficia de o bursă de 700 de lei

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90