Donaris 930 x 122

isu argeș

Un pompier aflat în timpul liber, primul salvator la accidentul din Albota

Plutonier adjutant Vlad Cristian Oprescu (foto), din cadrul Secției de Pompieri Costești, a fost primul salvator care a intervenit la accidentul rutier produs miercuri, 12 ianuarie, la Albota.

Citiți și: Pompier argeșean, erou și în timpul liber. A stins incendiul care a cuprins casa unui vecin

Acesta se afla în timpul liber și se deplasa pe raza localității Albota, atunci când a devenit martorul accidentului rutier produs între două autovehicule, accident care s-a petrecut chiar în fața sa.

Citiți și: Alarmă la Spitalul de copii din Pitești!

Deși se afla în mașină alături de fata lui de numai cinci ani, instinctul de salvator l-a făcut să oprească autoturismul și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În timp ce se deplasa către incident, a apelat numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul necesar colegilor. Ajuns la fața locului, a constatat că o femeie de 22 de ani a rămas imobilizată în mașină, aceasta prezentând leziuni la cap și membrul inferior drept.

În momentul în care a încercat să ajute victima să iasă din mașină, a constatat că ușa era blocată, motiv pentru care, datorită construcției sale atletice – fiind Campion național Unisight la judo pe MAI, la categoria +100 kg, a reuși deblocarea femeii și cu ajutorul celorlalți participanți la trafic au scos-o din mașină.

Mai mult decât atât, salvatorul a asigurat și primul ajutor victimei, curățând și pansând rana de la nivelul capului.

Aflându-se în colectivul ISU Argeș de peste 14 ani, colegii săi spun despre el că este un pompier devotat, și faptul că a ales meseria cu inima se reflectă în acțiunile sale întreprinse în viața de zi cu zi.

„Siguranța semenilor reprezintă pentru pompieri o preocupare constantă. Acest aspect a fost demonstrat încă o dată și de colegul nostru.

Felicitări, Vlad!” a transmis ISU Argeș, pe pagina de Facebook a instituției

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Donaris 570×90