930 pe 122 COSTACHE

alcool

UN ȘOFER BEAT ȘI UN ALTUL VITEZOMAN, PE UN BULEVARD DIN PITEȘTI

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Argeș. Atenție, Poliția a împânzit străzile!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 408 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 130.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 37 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Conducea sub influența alcoolului

Citiți și: Pitești. Zi cu ghinion pentru doi șoferi

În ziua de 29 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat (Sergiu I.) de 35 de ani, din Uda, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălceascu, din Pitești, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului (1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Viteză excesivă

În ziua de 30 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 19 ani (Vasile D.), din Băbana, care conducea un autoturism pe b-dul Nicolae Bălcescu din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.

„Tânărul a fost sancționat conform OUG195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, precizează IPJ Argeș.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3