EcoMoto 930×122

abatorul groazei

UPDATE: Amendă uriașă la un abator din Bascov, aplicată de Garda de Mediu Argeș

Poluare masivă în comuna Bascov, caz sesizat de localnici autorităților județene.

Citiți și: Video: Directorul de marketing de la abatorul din Bascov face declaraţii incredibile

UPDATE 20 mai, ora 14.00: Garda de Mediu anunță că au fost descoperite nereguli și a fost aplicată o amendă de 100.000 de lei.

 

 

„În data de 18.05.2021, în jurul orelor 21:00, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș, a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 în legatura cu deversări de ape uzate rezultate din procesul tehnologic al unui abator din localitatea Bascov.

În urma verificărilor efectuate la societate au fost identificate mai multe neconformități, drept pentru care a fost aplicată o sancțiune contravenționala in cuantum de 100.000 lei și s-a transmis propunere către Agenția pentru Protecția Mediului Arges privind emiterea unei notificari prealabile in vederea suspendării autorizației de mediu.

De asemenea, au fost impuse măsuri pentru remedierea neconformităților identificate, Garda de Mediu Arges urmând a verifica realizarea măsurilor”, a transmis GNM pe Facebook.

Știrea inițială – 18 mai, ora 22:50

O nouă poluare masivă în comuna Bascov. Imagini înfăţişând un râu de sânge, desprinse parcă dintr-un film de groază, au apărut în spaţiul public în această seară. Fotografiile sunt de pe contul personal al consilierului local Cătălin Andrei (PNL) din localitatea precizată.

Pentru a ne lămuri de unde provin imaginile şi când s-au petrecut faptele, am luat legătura cu consilierul local care ne-a făcut o serie de precizări cu privire la acest subiect.

Pozele sunt primite în această seară de la un prieten. El le-a făcut, eu am văzut şi am publicat pe Facebook.

Poluarea este pe canalul Mierluşeşti care s-ar vărsa în râul Argeş. Mai exact, este aproape de strada Serelor, de curba de la ieşirea de pe Autostradă unde au loc frecvent accidente.

Am luat legătura şi cu subprefectul Soare care a sesizat Garda de Mediu, aşteptăm primele măsuri„, ne-a declarat Cătălin Andrei.

 

 

Vă reamintim, în luna ianuarie a acestui an, ePiteşti a relatat în mai multe episoade despre un caz similiar petrecut tot în comuna Bascov (detalii, AICI).

Şi de această dată poluarea ar proveni tot de la un abator, însă altul decât cel despre care am relatat în ianuarie.

Iată şi ce a scris pe Facebook consilierul Cătălin Andrei (foto) legat de cazul actual.

„Imi cer scuze dacă vă stric seara cu asemenea imagini, dar nu suntem bătaia de joc a nimănui, nu trăim pe marginea Gangelui, nu suntem o țară din lumea a treia.
Asta seară, Bascov, zona străzii Serelor, un canal care se scurge în râul Argeș.
Apa aceea ajunge în rețeaua publică, apa aceea infestează solul. Un alt abator, un nou focar de infecție. Poate că e nevoie de măsuri mult mai drastice, de amenzi mai mari, de sistarea activității, de luarea unor decizii ferme, fără teamă, fără a ceda presiunilor.
Aceste mizerii trebuie să înceteze și spun asta în numele meu, al colegilor mei consilieri și al cetățenilor din Bascov.”
(Foto: Facebook – Cătălin Andrei)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Ce dovezi m ai concrete vor sa aibă autoritățile?
    De ce nu își fac treaba autoritatile s a le dea amenzi dacă nu au toate lucrurile în regula filtre etc!

  • dan spune:

    Pai după aia de unde mai primesc ei carne moaca !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3