930×122 CAPRA 5

coronavirus

(UPDATE) E OFICIAL: OPT ZILE DE CURSURI SUSPENDATE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

(UPDATE ORA 20:10) Toate unitățile din învățământul preuniversitar din întreaga ţară, atât de stat, cât și din mediul privat, vor fi închise începând din 11 martie și până pe 22 martie 2020 inclusiv, cu posibilitate de prelungire a măsurii.

Citiți și: Veste proastă pentru elevi! Este prima dată după 19 ani când se întâmplă

Decizia a fost făcută publică luni seara de premierul interimar Ludovic Orban și vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

De asemenea, a fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura va fi valabilă în perioada 10-31 martie 2020. În plus, începând din data de 12 martie și până pe 31 martie 2020 vor fi suspendate și transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Citiți și: Vești importante privind transportul elevilor!

Toate școlile din România se închid începând de miercuri, 11 martie 2020.

Decizia ar fi fost deja luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, potrivit Digi24.

Măsura propune închiderea unităților școlare publice și particulare din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând de pe 11 martie și până pe 22 martie.

Inițial, propunerea avansată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, viza închiderea școlilor începând de mâine.

Vezi AICI Hotărârea inițială a Grupului tehnic – închidere școli.

Anterior acestei decizii, Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive școlare.

(Foto: descriptiv. Sursă: Kanal D)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache