930 x122 grota rece

coronavirus

(UPDATE) E OFICIAL: OPT ZILE DE CURSURI SUSPENDATE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

(UPDATE ORA 20:10) Toate unitățile din învățământul preuniversitar din întreaga ţară, atât de stat, cât și din mediul privat, vor fi închise începând din 11 martie și până pe 22 martie 2020 inclusiv, cu posibilitate de prelungire a măsurii.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Decizia a fost făcută publică luni seara de premierul interimar Ludovic Orban și vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

De asemenea, a fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura va fi valabilă în perioada 10-31 martie 2020. În plus, începând din data de 12 martie și până pe 31 martie 2020 vor fi suspendate și transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Toate școlile din România se închid începând de miercuri, 11 martie 2020.

Decizia ar fi fost deja luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, potrivit Digi24.

Măsura propune închiderea unităților școlare publice și particulare din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând de pe 11 martie și până pe 22 martie.

Inițial, propunerea avansată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, viza închiderea școlilor începând de mâine.

Vezi AICI Hotărârea inițială a Grupului tehnic – închidere școli.

Anterior acestei decizii, Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive școlare.

(Foto: descriptiv. Sursă: Kanal D)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90