930×122 CAPRA 5

bulevardul republicii

UPDATE: ÎN PITEȘTI TUPEUL A DEPĂȘIT ORICE LIMITĂ

UPDATE: În urma articolului, am fost contactaţi de Bogdan Aristănţoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti, care ne-a declarat următoarele: ,,Poliţia Locală circulă zilnic în acea zonă. În ultima săptămână, am aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale. Avem foarte mult de lucru, locuri în care trebuie să dirijăm circulaţia, lucrări pe străzi, sesizări de la cetăţeni. De aceea nu putem avea un poliţist la fiecare colţ de stradă.”

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

Ne rezumăm la a exprima un mic „amendament”: aici nu este un colț de stradă, ci BURICUL TÂRGULUI, CENTRUL PITEȘTIULUI! 

În Pitești tupeul a depășit orice limită. Am atras de nenumărate ori atenția asupra parcărilor neregulamentare din Pitești. Recent, pe 23 august 2018, am scris despre un astfel de caz, flagrant, din buricul târgului, de pe bulevardul Republicii, în zona Direcției Generale pentru Evidența Populației Argeș (subiectul pe larg, AICI).

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

Abia după ce situația a fost semnalată pe rețelele de socializare, un echipaj al Serviciului Rutier al Poliției Locale s-a dus la fața locului și a dat amenzi.

La 10 zile de atunci, astăzi, aceeași problemă în aceeași zonă: invazie de autoturisme parcate ilegal și nici urmă de polițist. Exceptând echipajul auto al Poliției din imagini, care își vede în tihnă de drum. Nefiind de la Circulație, de ce să nu închidă ochii la o încălcare a legii rutiere, nu?

Poliția Locală reclamă că numărul agenților săi de teren este mic în comparație cu mulțimea de probleme pe care ar trebui să le rezolve. Bun, dar rețeaua stradală de camere video de supraveghere de ce a mai fost instalată? De ce au plătit piteștenii o investiție care, din cauza comodității Poliției, este aproape inutilă?

Bănuim că în zonă, ca și în multe altele, există cel puțin o cameră video. Imaginile care ajung în timp real la pupitrul de comandă al Poliției Locale sunt vizionate de cineva? Dacă da, de ce echipajele nu sunt trimise să rezolve punctual o astfel de problemă atât de vizibilă pe ecranele de la Poliția Locală?

În condițiile în care Serviciul Rutier al Poliției Locale, dar și Biroul Rutier al Poliției Naționale acționează parcă în reluare și în nu puține situații doar sub imboldul criticilor venite dinspre o parte a presei și dinspre utilizatorii rețelelor de socializare, tupeul șoferilor, dar și al pietonilor, în general al participanților la trafic a depășit în Pitești orice limită.

Vă reamintim că pentru parcare neregulamentară legea prevede amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei și două puncte penalizare la permis.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90