EcoMoto 930×122

diicot

UPDATE: PERCHEZIȚIE ÎN PITEȘTI. OAMENI ÎNȘELAȚI, GRUP INFRACȚIONAL, DESTRUCTURAT

UPDATE: Percheziție în Pitești. Oameni înșelați, grup infracțional, destructurat. Județul Argeș a fost vizat de o singură percheziție – în municipiul Pitești. Potrivit Biroului de presă al Poliției Argeș, au fost ridicate documente.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Polițiști de combatere a criminalității organizate (din Iaşi, Constanța, Argeș, București și Neamț), sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Iași, au făcut ieri, 2 iulie 2019, 18 percheziții.

Au fost vizate mai multe persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017-2018, grupul infracțional ar fi acționat în mod organizat, potrivit unor roluri specifice, pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor persoane.

Astfel, membrii grupului ar fi emis instrumente de plată (file CEC și bilete la ordin) fără acoperire în cont sau cu semnătura trăgătorului falsă. De asemenea, ar fi falsificat bilanțuri contabile și balanțe ale firmelor folosite pentru emiterea instrumentelor de plată, pentru a crea aparența bonității acestor firme. Scopul final era achiziționarea de mărfuri de la agenți economici din țară, mărfuri care ulterior nu mai erau achitate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.500.000 de lei.

Perchezițiile au fost desfășurate în judeţele Iaşi, Constanța, Giurgiu, Argeș și Neamț și în municipiul București, la domiciliile membrilor grupării și la sediile sociale ale persoanelor juridice implicate în comiterea faptelor. Au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, bani, documente contabile şi alte acte care ar atesta activitatea infracţională.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate astăzi instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele altor trei membri a fost dispusă măsura controlului judiciar, transmite Poliția Română.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90