New Profesional Consult 930 x 122

salvamont

UPDATE/VIDEO: INTERVENȚIE CU ELICOPTERUL SMURD PENTRU SALVAREA UNUI TURIST. DE UNDE L-AU EXTRAS SALVAMONTIȘTII

UPDATE: Turistul a fost evacuat cu elicopterul SMURD. Este vorba de un tânăr de 19 ani.
„Urmează a fi evaluat și stabilizat de către echipa medicală, care așteaptă pe platforma de la Cabana Capra„, precizează Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Citiți și: Argeș. Turiști blocați în munți. Salvamont, eforturi eroice de 12 ore!

 

„Din cauza vântului puternic și a curenților de aer nu au putut ateriza la Călțun. Au venit la Capra, au lăsat medicul și asistentul și au plecat să ia pacientul”, precizează salvamontistul Cristian Toma.

Citiți și: Extremă urgență în Masivul Făgăraș!

 

UPDATE: La acțiune participă 6 salvatori din Argeș și 3 din Sibiu.

Știrea inițială:

O acțiune a salvamontiștilor argeșeni și sibieni este acum în derulare în Munții Făgăraș.

„Este vorba de o persoana slăbită, care prezintă diaree și vărsături, aflată în căldarea de sub lacul Călțun. Se deplasează patrula de la Cota 2000 Transfăgărășan, împreună cu salvatori montani de la Salvamont Sibiu, urmând ca turistul fie transportat la Piscu Negru, unde fi preluat de ambulanța SMURD. Este confirmat și elicopterul de la Tg. Mureș, dar acest lucru nu exclude acțiunea terestră”, precizează Salvamont Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90