New Profesional Consult 930 x 122

adeverințe false

Vaccinul la chiuvetă ”lovește” din nou! Reținuți după ce au dat adeverințe false

În cursul zilei de ieri, 31.03.2021, polițiștii argeșeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi 15 percheziţii domiciliare.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Acestea au fost realizate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, fals informatic, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

Două persoane au fost reținute.

Citiți și: Breaking: Percheziții! Infractori „mondiali” luați pe sus de mascați

FUNCȚIONAR PUBLIC DIN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII, PRINS ÎN FLAGRANT 

De asemenea, tot în ziua de 31 martie a.c., un funcționar public din domeniul sănătății, din cadrul unui centru de vaccinare din județul Argeș, a fost prins în flagrant delict.

Acesta ar fi eliberat adeverință falsă de vaccinare unei persoane, fără a inocula serul de imunizare împotriva Covid 19, contra unei sume de aproximativ 400 de euro și 300 de lei.

15 PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

Ulterior, polițiștii au desfășurat alte  15 percheziţii domiciliare pe raza județului Argeș, la două centre de vaccinare și la locuințele unor persoane bănuite de astfel de fapte.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri, sume de bani în euro și lei și doze de vaccin anti-Covid.

Din cercetări s-a stabilit că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor sume de bani cuprinse între 150 și 200 euro, funcționari publici din cadrul unor centre de vaccinare au eliberat, în fals, mai multor persoane adeverințe/certificate europene digitale de vaccinare COVID, fără a le administra însă serul de imunizare.

Ulterior, persoanele vizate au beneficiat pe nedrept de certificate digitale europene COVID. Astfel, acestea nu s-au supus restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

Un număr de 70 de persoane din județul Argeș și județele Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Buzău, Gorj, Brașov, Giurgiu, Călărași, Ilfov și a municipiului București au făcut obiectul emiterii unor mandate de aducere la audieri.

Două femei din Argeș au fost reținute.

Foto descriptiv: Adevărul

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3