930×122 CAPRA 5

boala

Val crunt de viroze la copii! „Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front”

Val crunt de viroze la copii! „Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front”

Citiți și: Bătaie cruntă între elevi, lângă școală!

România se confruntă cu cel mai agresiv sezon al virozelor în rândul copiilor din ultimul deceniu, anunță Digi24.ro.

S-au înregistrat 200 de cazuri în 24 de ore, dublu față de medie. Medicii atrag atenția că, de data aceasta, virusurile sunt mai agresive, deoarece s-au modificat pentru a rezista în competiție cu SARS CoV-2.

Citiți și: Important! Cum faci diferența între gripă și viroze

Dacă înainte veneau la fiecare 24 de ore câte 100, acum vin și peste 200, așa cum este la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Mihai Craiu – medic pediatru:

„Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. Numai vineri au fost intubați 3.

Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele 6 sunt ocupate. 10% dintre copiii care ajung în camera de gardă au insuficiență respiratorie, spun medicii, adică au nevoie de oxigen pentru a respira.

În principiu, ar putea să se repete scenariul Covid, când nu erau locuri în București și duceam la Râmnicu Vâlcea sau nu știu pe unde.

Problema e să nu vină toți dintr-o dată pentru că va fi depășit sistemul de transport, nu pot fi duși cu taxi. 90 km nu poți să ții respirația.”, spune medicul.

Toată știrea, AICI – Cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu. Medic: „Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front”

Sursa: digi24.ro

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 POSADA 3