930 x122 grota rece

batrani

Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Citiți și: Descoperă cele mai tari sfaturi pentru vestita curățenie de primăvară!

România se confruntă în primăvara aceasta cu un număr din ce în ce mai mare de viroze respiratorii.

Asta spun specialiștii.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

De pildă, în ultimele săptămâni, spitalele din țară au fost pline cu pacienți care au avut mare nevoie de îngrijiri medicale.

Adrian Marinescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a vorbit despre virozele din prezent.

A spus și cum putem să le prevenim. Declarațiile au fost făcute la Antena 3 CNN.

”Aș spune infecții virale, pentru că, din păcate, inclusiv rujeola ne-a pus foarte mari probleme în ultimele 5-6 luni și nu dă semne că se va opri.

Avem zeci de cazuri de rujeolă în fiecare zi și unele chiar înseamnă forme complicate.

Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

În principiu, dacă vorbim de cele care țin de sezon, ele au ajuns să se liniștească acum. Avem puține cazuri de gripă, nu mai vorbesc că infecția cu SARS-COV 2 s-a redus extrem de mult.

Sigur că sunt și alte infecții virale și pentru fiecare sezon, bineînțeles că sunt anumite virusuri. În mod clar, dacă vine căldura, vom avea și toxinifecții alimentare.

Dacă pacientul are boli cronice, dacă e un copil mic, dacă e o persoană în vârstă și starea generală nu este una bună și poate nu controlează nici simptomele digestive, nici febra, evident că va ajunge la un consult.”

Informații suplimentare, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90