NOR CURIER 930X122

blocuri

Veste bună pentru cei care stau la bloc!

Veste bună pentru cei care stau la bloc!

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Legislația privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe urmează să fie modificată curând, potrivit unui proiect de ordonanță adoptat luni de Guvern, astfel încât numărul clădirilor reabilitate termic să crească, iar utilizarea fondurilor europene să fie optimizată.

Astfel, pentru finanțarea reabilitării termice a blocurilor se vor putea folosi mai mulți bani din fondurile europene nerambursabile și mai puțini din bugetele locale sau cele ale asociațiilor de proprietari.

Citiți și: Sprijin financiar pentru cei care stau la bloc!

Mai exact, doar 5% din banii necesari reabilitării vor putea proveni din banii autorităților locale sau ai blocului, față de 40% acum.

Restul banilor va fi asigurat de la bugetul de stat (90%) și de la Primării.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

9 comentarii

  • Atingeți spune:

    Cel mai bun lucru pentru oamenii care locuiesc la bloc este REABILITAREA, mai ales pentru cei cu apartamentele la ultimul etaj si mai sunt si pe colt.

  • Tomescu spune:

    Ce blocuri frate, cand sunt niste rapciugi . Bagat buldozerul in ele. Nici oamenii nu ingrijesc, multi sunt redusi mintal, isi bat joc de imprejurul lui.daca rahatul nu e in casa, poate sa fie in scara blocului, langa. Pt cei cu case de ce nu se dau bani?

  • Ivascu spune:

    Un lucru bun, numai că mulți dintre noi nu vom apuca să vedem realizate aceste lucruri din cauza birocrației românești. Exemplu metroul din sectorul 6, Drumul Taberei, sector în care m-am mutat și în care sunt cele mai puține blocuri anvelopante.

  • Kissinger spune:

    Reabilitare=ascunderea darapanarii,se vedea deja sarma ruginita și. Plăcile anilor ’60!
    Se ridică prețul la „ansamblurile rezidentiale”,din democratia Ro!Creste și comisionul unora!in 33 de ani,atât au putut face,dar sunt mândri cu „românismul” puturoșilor,analfabeților și asistaților social
    Sila e cuvântul potrivit!

  • DAX spune:

    Mult mai bine ar fi sa se construiasca acoperisuri de tabla sau tigla la blocuri.Problema asta este cea mai mare si reabilitarea acoperisului unui bloc costa cel mai mult.Acolo ar trebui actionat in primul rand.Nimanui nu-i convine sa-i ploua in tavan.Abia apoi urmeaza anveloparea cu polistiren expandat.Degeaba ai blocul anvelopat daca iti curge apa din tavan.S-ar elimina una dintre cele mai grave probleme si nici oamenii nu ar mai apela la vestita mansardare care presupune sa pui pickhammerul pe tavanul blocului si sa-l subrezesti sau sa cedezi un spatiu valoros doar pt. a nu avea infiltratii.

  • Cornelia Oprisan spune:

    În sectorul 6 numai pilele li se anvelopeaza, Militariul așa procedează. Primăria face numai parcuri , iar la ultimul etaj al blocurilor ( și în cazul meu!) mucegaiul , lipsa căldurii, apei calde este prezent în anul 2022-2023 ! Rușine, este puțin spus !

  • Brehuescu Florentina spune:

    As vrea sa știu cum se procedează care este primul pas

  • Leonard Tout spune:

    In Arad se moare de foame si pute pe străzi a mucegai e nevoie de cantine sociale deși sunt destule nimeni nu la da șansa sa ofere si la cei care sunt din fabrici .

  • Leonard Tout spune:

    Stau intr-o zona unde se cauta munca dar cu aceste cantine nu e nevoie acum si sa mergi la servici îți pică casa in cap din cauza salariilor umilitoare de nici o viata de 100 de ani tot nu se realizează ceva care sa lase aceste cantine sa facă o treaba cu mâncarea !!!!!!!!
    Murim de saracie!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90