930 x122 grota rece

deblocare

Veste de ultimă oră despre Drumul Expres Pitești – Craiova

Veste de ultimă oră despre Drumul Expres Pitești – Craiova

Citiți și: Cele mai recente imagini de pe Drumul Expres Pitești-Craiova! Video formidabil

CNAIR poate semna contractul pentru proiectarea preliminară a nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni pe Drumul Expres Craiova-Pitești.

După ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins, pe fond contestația Like Consulting. Contractul pentru proiectarea nodurilor de la Colonești (jud. Olt) și Suseni (Argeș).

Citiți și: Veste incredibilă pentru șoferii din România! Un nou Drum Expres!

Pe loturile 3 și 4 Colonești-Oarja-A 1 va fi semnat cu Specialist Consulting, proiectantul pe care Compania de Drumuri l-a desemnat câștigător pe 5 februarie 2024.

„Firma SPECIALIST CONSULTING SRL a câștigat contractului pentru elaborare Studiului de Fezabilitate necesar construirii celor două noduri rutiere de descărcare de pe Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx 12) pe DN 65 (Colonești), județul Olt și DJ 659 (Suseni), județul Argeș !

Contractul are o valoare de 1,25 milioane de lei (fără TVA) și o durată de 8 luni, din care 7 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Veste de ultimă oră despre Drumul Expres Pitești – Craiova

Investiția (finanțată prin PT) este necesară ca urmare a construcției drumului expres Craiova – Pitești care generează valori de trafic suplimentare.

Construcția celor două noduri rutiere va facilita accesul persoanelor și mărfurilor între localitățile mici și centrele urbane mari din Oltenia și Muntenia.

Ceea ce va contribui la o dezvoltare economică regională mai eficientă”, explica șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Decizia CNSC pentru nodurile de la Colonești și Suseni pe loturile 3 și 4 DEx 12 :

Cele trei oferte au venit de la proiectanții Like Consulting, Specialist Consulting și Total Business Land. La Colonești, descărcarea din lotul 3 în DN 65 este asigurată provizoriu, iar lotul 4 Colonești – Oarja (dar nu până la A 1) ar urma să fie inaugurat în decembrie 2024, acum fiind la aprox. 45% execuție.

La sfârșitul anului, conform promisiunilor Ozaltin (Turcia) ar urma să fie deschisă circulația pe lotul 1 Craiova-Robănești (lotul 1).

Dacă și Aktor va termina lotul 3 de pe Autostrada București Sud (greu, dar nu imposibil), atunci se va putea circula pe Drum Expres și Autostradă de la Craiova la Constanța (cu excepția segmentului Albota-Oarja A 1, parctic nodul rutier DEx 12-A 1 unde încă se lucrează la relocări).

Detalii, AICI – Drum Expres Craiova-Pitești : CNSC a respins contestația proiectantului Like pentru nodurile de la Colonești și Suseni/CNAIR semnează contractul pentru proiectare preliminară cu Specialist Consulting

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3