930 x122 grota rece

acord

Veste importantă privind comerțul!

Veste importantă privind comerțul!

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

O propunere legislativă adoptată recent la Senat prevede valabilitate pe perioadă nedeterminată pentru acordurile și autorizațiile de funcționare emise de consiliile locale comercianților cu sediu fix.

Condiția este să nu intervină modificări care să afecteze acordul/autorizația, urmând ca operatorii economici să ceară reautorizarea doar când apar modificări.

Citiți și: S-a pus lacătul pe aceste firme!

Pentru asta, anual, operatorii economici vor trebui să depună declarații prin care-și asumă faptul că nu s-au schimbat condițiile ce au stat la baza acordării acordului/autorizației de funcționare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 a fost înregistrată la Senat în luna martie.

Veste importantă privind comerțul!

Aceasta prevede o suită de modificări ce ar simplifica situația acordurilor/autorizațiilor de funcționare obținute de firme.

Mai mult, nu se va mai face reautorizarea periodică, în pofida faptului că nu au intervenit modificări pe parcurs.

Pentru asta însă, propunerea mai trebuie să treacă de votul final la Camera Deputaților.

Acordul de funcţionare pentru structurile de vânzare cu sediu fix va fi dat pe perioadă nedeterminată.

Condiţiile iniţiale pentru care s-a solicitat acordul trebuie să rămână nemodificate şi documentele care constituie dosarul de solicitare a acordului/autorizaţiei de funcţionare să fie valabile.

Dar dacă apar modificări, operatorul economic are obligaţia să obţină un nou acord/o nouă autorizaţie de funcţionare.

În lipsa efectuării acestor demersuri, acordul/ autorizaţia se va suspenda în mod automat.

De asemenea, devin incidente sancţiunile corespunzătoare pentru funcţionarea fără acord/autorizaţie.

Detalii, AICI – UPDATE: Propunere adoptată la Senat: Acordurile/autorizațiile pentru comerțul în zone publice să fie valabile pe perioadă nedeterminată. O declarație pe propria răspundere va fi necesară anual

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3