930×122 CAPRA 5

ajutor

Veste mare pentru români! Se triplează ajutorul

Veste mare privind ajutorul de încălzire!

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Pentru că ordonanța apărută anul acesta prin care a fost plafonat prețul lemnului de foc nu a produs efectele scontate, iar cele mai multe case din mediu rural sunt încălzite cu lemne sau cu produse derivate din lemn, un grup de parlamentari propune acum, printr-un proiect legislativ pus în dezbaterea Senatului, majorarea ajutorului pentru combustibili solizi și/sau petrolieri de la 320 de lei, cât e în prezent, la 1.000 de lei.

La modul concret, viitoarea lege stabilește ca valoarea de referință a ajutorului pentru încălzire, în cazul sistemelor de încălzire ce utilizează combustibili solizi și/ sau petrolieri, să fie de 1.000 de lei/ lună, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

În momentul de față, Legea 226/2021 prevede că valoarea de referință a ajutorului de încălzire, în cazul sistemelor pe bază de combustibili solizi și/ sau petrolieri, este de 320 de lei/lună.

Potrivit acestui act normativ, în funcție de sistemul de încălzire utilizat în locuință, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt:

– ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat (ajutor pentru energie termică);

– ajutor pentru gaze naturale;

– ajutor pentru energie electrică;

– ajutor pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Ajutorul se plătește diferențiat în funcție de venitul mediu lunar pe familie sau al persoanei singure.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90