930X122 MAIA

argeseni

VESTE TRISTĂ PENTRU POLIŢIŞTII ARGEŞENI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara că a solicitat „categoric” abrogarea din Statutul polițistului a textului ce permite pensionarea polițiștilor la vârste mai mici de 47 de ani.

Citiți și: Schimbare importantă în caz de accident rutier!

În ultima vreme, zeci de poliţişti argeşeni s-au pensionat la vârste reduse şi s-au retras cu pensii foarte mari. Sunt cazuri în Piteşti şi de poliţişti pensionari la vârste sub 40 de ani!

„Încă avem în vigoare acea prevedere din Statutul polițistului, acel buclucaș articol 69, litera j, care a creat posibilitatea să se iasă din sistem la vârste mai mici de 47 de ani. Era o discuție publică despre o situație cu o persoană care a ieșit din sistem la 39 de ani și a beneficiat de plata drepturilor de pensie. Pentru că acest articol din Statutul polițistului se corelează cu o prevedere din Legea 223 care spune foarte clar că dacă îndeplinești condițiile de pensionare, asta însemnând, cumulativ, 20 de ani de muncă și 10 ani în minister până la urmă că am putea să luăm în calcul patru ani de Academie, un an de stagiu militar și îți mai rămâne să lucrezi efectiv în minister cinci ani și poate că aici este o altă discuție. În mod categoric noi am solicitat abrogarea acestui text de lege din Statutul polițistului și (…) aș face câteva precizări și referitoare la vârsta de pensionare, pentru că au apărut iarăși discuții: Legea 223 spune că în funcție de condițiile de muncă se pot scădea din vârsta limită de pensionare 13 ani. Maximum 13 ani.”, a spus Carmen Dan.

Citiți și: Decisiv în Găvana: Surpriză neașteptată pentru polițiști! Intervenția serii

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90