Donaris 930 x 122

majorare indemnizație

Vestea zilei în România! Ce se întâmplă cu șomajul

Vestea zilei în România. Baza de calcul a indemnizației de șomaj și a altor măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă se majorează de la 1 martie.

Citiți și: Mii de șomeri în Argeș. Date de ultim moment

Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM):

„Indemnizaţia de şomaj şi alte măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă aplicate de ANOFM care se raportează la Indicatorul Social de Referinţă (ISR) cresc de la 1 martie 2024.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), rata inflaţiei pentru 2023 este de 10,4%, astfel că ISR creşte de la 598 de lei la 660 de lei”

Citiți și: Profil de șomer argeșean

Vestea zilei în România! Ce se întâmplă cu șomajul

Prin urmare, indemnizația de șomaj, precum și alte măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, se vor majora. Sprijinul financiar pentru șomeri va creşte cu 62 de lei lunar pentru fiecare persoană, notează cotidianul.ro

Care sunt ajutoarele care s-au majorat de la 1 martie 2024

Indemnizația de șomaj pentru absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale pentru persoane cu handicap va avea o creștere.

Noua valoare lunară a indemnizației va fi de 330 de lei.

Se va majora și prima de inserție acordată absolvenților instituțiilor de învățământ și absolvenților școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani.

Aceasta este destinată celor care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Noul cuantum al primei de inserție va fi de 1.980 lei, în creștere față de suma anterioară de 1.794 lei.

Subvenția acordată angajatorilor care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială și care beneficiază de acompaniament social personalizat va avea o creștere lunară. Această sumă va fi echivalentă cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor. Valoarea monetară nu va depăși de patru ori valoarea ISR în vigoare la data încadrării în muncă.

Noua sumă maximă lunară a subvenției va fi de 2.640 lei. Suma maximă anterioară era de 2.392 lei.

Și stimulentul financiar lunar acordat angajatorilor care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor va avea o creștere.

Valoarea acestuia va urca de la 299 de lei la 330 de lei pentru fiecare persoană încadrată.

Foto descriptiv: Infofinanciar

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90