NOR CURIER 930X122

dacia

Vestea zilei vine de la Dacia!

Vestea zilei vine de la Dacia!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Renault a anunțat că noua companie Horse, „lider în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie, este de acum pe deplin operațională și pregătită să reinventeze motorizările pe combustie”.

Compania a început încă de la sfârșitul anului trecut separarea de Uzina Dacia din Mioveni și va cuprinde fabrici de motoare și cutii de viteze din mai multe țări.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Noua companie Horse, parte a Renault Group, a fost înființată începând cu 1 iulie 2023, anunță compania franceză care va deține doar o parte din această nouă divizie.

Vestea zilei vine de la Dacia!

Activitatea industrială și de cercetare a Horse se desfășoară în 7 țări (România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia).

Potrivit Renault, „HORSE preia expertiza și activele industriale ale Renault Group în domeniul dezvoltării, producției și furnizării viitoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride cu emisii scăzute de carbon”.

Horse va avea 9.000 de salariați (foști angajați ai Renault Group), care lucrează în 8 uzine cu o capacitate de producție de 3,2 milioane de unități anual. Ea dispune totodată de 3 centre R&D, cu o prezență în 7 țări (România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania și Turcia).

Din momentul lansării, Horse va fi un furnizor global de sisteme de propulsie, dezvoltând tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Noua companie va fi furnizor pentru Renault, Dacia, dar și Nissan și Mitsubishi Motors Company.

Compania Horse va fi formată prin combinarea afacerilor Renault și Geely.

La nivel global, ea va dispune de 22 situri de producție (uzinele Geely și Aurobay din China și Suedia) și uzinele și centrele R&D ale Renault Group / HORSE (din România, Portugalia, Spania, Turcia și America de Sud).

Detalii, AICI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90